Grøn telefoni

Det grønne Greentel

Udover billig mobiltelefoni får du som kunde hos Greentel også grøn telefoni. Vores navn Greentel er kommer af drømmen om at skabe et mobilselskab, der kan mere end "bare" tilbyde mobilabonnementer - det skal være mobilabonnementer, der gør en forskel!

Idéen med at skabe et grønt mobilselskab startede tilbage i 2011, hvor Greentel blev grundlagt som det "grønne" mobilselskab, der opkøbte CO2-kvoter og Vestas-aktier for at støtte grøn energi og være miljøbevidste. 

Siden 2019 har vi støttet bevarelsen af regnskoven i Bigai og træ-plantning i Danmark, da der er brug for flere skove og skovbevarelse i hele verden til at bekæmpe vores CO2 aftryk på kloden - for både klimaets, vores egen og fremtidens skyld. Ligeledes startede vi i 2021 med at støtte opsamlingen af havplast langs Vesterhavet for at gøre vores del for at beskytte naturen mod plastforurening.

Som kunde hos Greentel er du altid med til at støtte vores grønne projekter
- det er en del af vores koncept med grøn telefoni

 

GREENTELS GRØNNE PROJEKTER

Nye initiativer i samarbejde med Randers Regnskov

I 2019 startede vi er et samarbejde med Randers Regnskovs Naturfond om at opkøbe regnskov i Bigai i Ecuador til natur- og dyrebevarelse.

Randers Regnskovs oprettede Naturfonden i 2012 med det formål at bevare regnskoven i Ecuador. Den del af Ecuador hvor Bigai ligger, er i den ecuadorianske del af Amazonas regnskov - op ad nationalparken Sumaco Galeras, hvor Andesbjergenes østlige skråninger møder den varme og fugtige regnskov i Amazonlavlandet. Arealet står helt uberørt, da det handler om naturbevarelse.

Medarbejdere fra Randers Regnskovs Naturfond rejser selv til Bigai hvert år og opkøber nye jordlodder af de lokale bønder for på den måde at sikre en fair betaling. De har også ansat lokale medarbejdere i Bigai til at passe på dyrene og regnskoven.

 

 

.

REGNSKOVS-ABONNEMENT

Vær med til at bevare regnskoven i Ecuador med dit mobilabonnement

Når du vælger et af Greentels regnskovs-abonnementer, støtter du hver måned bevarelsen af regnskoven og dyrelivet i Bigai i Ecuador.

I 2019 købte Greentel 25 hektar regnskov og i både 2020 og 2021 har vi nået vores mål på yderligere 20 hektar. Det stykke regnskov som vi har opkøbt, hører under Randers Regnskovs Naturreservat.
Planen for 2022 er at opkøbe og bevare endnu 20 hektar regnskov i Bigai - og det kan du hjælpe med til ved at oprette et af vores regnskovs-abonnementer!

IKKE NOK MED REGNSKOVEN...

– vi brænder også for renere verdenshave

 

Plastforurening i havene er et kæmpestort miljøproblem og hver dag skyller store mængder plastik ind på de danske strande fra de store verdenshave. 
Derfor er vi gået med i kampen mod havplast i samarbejde med ildsjælene hos Race for Oceans og STRANDET. Deres mission er at opsamle de enorme mængder af plastik, der dagligt skyller op langs vestkysten og forurener naturen og dyrelivet i og omkring havet.

Det er vigtigt, at der bliver sat fokus på problemet med havplast, så det bliver opsamlet og vi kan få rene strande og et rent hav.

Husk! Hver gang du går en tur ved havet, så tag en pose med og giv en hånd med at få opsamlet alt det plastisk, som ligger på din vej.
Hos Greentel ønsker vi, at alle tager del i at gøre verden til et grønnere og mere bæredygtigt sted.

OCEAN-ABONNEMENT

Vær med til at beskytte naturen mod plastik med dit mobilabonnement

Hos Greentel elsker vi havet - et rent hav uden plastik. Derfor er vi gået ind i  kampen mod havplast.

Når du vælger et ocean-abonnement, støtter du hver måned opsamling af havplast langs den danske vestkyst, da vi har indgået et samarbejde med ildsjælene fra STRANDET og Race for Oceans om netop dette. 

Ved at vælge et Greentel Ocean-abonnement, kan du være med til at støtte vores havplast-opsamlings-projekt - og vi har brug for din hjælp!

havplast

Den grønne omstilling kan findes i alle hjørner

Hver gang vi sender et simkort ud, anvender vi genbrugspapir og kuverter af Svanemærket FSC-certificeret træ. Som det nyeste har vi fået produceret genanvendelige vandflasker og indkøbsnet fremstillet af gamle plastikflasker.

Vi prøver altid at finde bæredygtige måder at gøre tingene på - og gennem forskellige miljøtiltag forsøger vi hele tiden at blive endnu mere grønne.

 

Greentels grønne blog

Hos Greentel har vi lanceret en grøn blog, hvor vi deler alt mellem hav & regnskov!

Bliv klogere på den grønne dagsorden, få tips til en grønnere hverdag og lær mere om vores miljøprojekter og grønne samarbejdspartnere.

Vi lægger nye blogindlæg op hver måned. Vi håber, du vil læse med! 

Få vores Grønne Nyheder på mail

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Indtast din e-mailadresse herunder og tryk på "abonner" - så får du vores grønne mails direkte i din indbakke. 

Tilmeld

* skal udfyldes

DET VI OGSÅ STØTTER


Danmark planter træer

I september 2019 støttede Greentel projektet "Danmark planter træer" med 600 træer.
Træerne bliver plantet i Folkeskove rundt om i Danmark fra oktober 2019.

Du kan læse mere om projektet HER.

Danmark redder jord

I maj 2021 støttede Greentel op om Den Danske Naturfond's og TV2's projekt - "Danmark redder jord", hvor der samles ind til genskabe den vilde natur i Danmark, så vi ikke mister vores vilde dyr og planter.

Greentel købte 900 kvm til vild natur.

Læs mere om projektet HER.


GREEN KAYAK

I maj 2022 startede vi et samarbejde med GreenKayak, der er en dansk NGO, som aktiverer folk i kampen mod plast.
GreenKayak har grønne kajakker liggende i havne i bl.a. Ålborg, Aarhus, Præstø og København. Konceptet er, at det er gratis at sejle i en kajak, du skal blot samle alt det plastik du finder på din vej.

Læs mere HER.

GREENTELS HAVPLAST-NØGLERING

Hos Greentel har vi fået lavet de fineste og "grønneste" havplast nøgleringe

Greentels havplast nøgleringe er håndlavet af STRANDET fra Nørre Vorupør. De samler gamle plastik-fiskekasser op "udenfor døren" på strandene langs Vesterhavet, knuser det til små stumper og smelter det sammen, så det kan støbes i forme og forvandles til de flotteste Greentel nøgleringe.

Hver nøglering er helt unik i grønne farver (selvfølgelig) med enten blå, gule eller røde nuancer.

G-NØGLERING

Greentel-nøgleringen kan mere end at holde sammen på alle dine nøgler, så kan den også bruges som holder til din mobil, når du skal se dine yndlings film og serie. Vi sender den med til alle børne-abonnementer.

GORILLA

Gorilla nøgleringen sender vi med, når du opretter et Regnskovs abonnement. Den kommer i 3 dele og skal samles.

SKILDPADDEN

Skildpadde-nøgleringen svømmer med, når du bestiller et Ocean abonnement. Den kommer i 3 dele og skal samles.

BÆREDYGTIGE FLASKER OG NET

Nyt liv i gamle plastikflasker!

Hos Greentel går vi meget op i at vores emballage er bæredygtigt - og vi prøver hele tiden at finde nye grønne måder at gøre tingene på. Da vi skulle have produceret drikkeflasker og indkøbsnet ønskede vi derfor, at de skulle fremstilles af genbrugsmaterialer. Her faldt valget af materiale på genbrugte plastikflasker.    

Vores nye flasker og net er produceret som en del af den canadiske organisation Plastic Banks "social plastic"-projekt. De støtter bl.a. indbyggere i Haiti, Indonesien og Filippinerne, så de bliver kompenseret økonomisk for at indsamle plastaffald. Alt det plastik, der bliver indsamlet, bliver sorteret og det, der kan genanvendes, bliver det - som fx her, hvor flasker bliver smeltet om til nye flasker og indkøbsnet.

Den er altså god nok, når der står "I used to be a bottle" på vores flasker og indkøbsnet! Hvad der engang var engangs-plastikflasker, kan nu bruges igen og igen.

Vi er glade for at give nyt og brugbart liv til gamle plastikflasker. 

 
Er du lige så vild med vores nye flasker og indkøbsnet som vi er? Så skal du holde et vågent øje med vores platforme, hvor vi løbende udlodder disse som gevinster 😊

Der bliver brugt 7 plastikflasker til et indkøbsnet.

Der bliver brugt 7 plastikflasker til et indkøbsnet.

Flaskerne er lavet gamle flasker & låget er af bambus.

Flaskerne er lavet gamle flasker & låget er af bambus.

PADL EN TUR I EN GRØN KAJAK

Vi samarbejder med GreenKayak om at udlåne gratis kajakker til affaldsopsamling 

Giv vandmiljøet en hånd - tag på tur i en grøn kajak og saml affald, mens du padler! Det er helt gratis at leje en af vores kajakker, som holder til i Aalborg, Aarhus og København. Book din kajak her.  

Husk at dele din tur med os og GreenKayak på de sociale medier under #Greentel og #Paddleforcleaneroceans  

.

WE SUPPORT

Greentel er i september 2021 blevet en del af FN’s Global Compact, verdens største initiativ for ansvarlig forretning, og Global Compact Network Denmark, Danmarks største netværk for ansvarlige virksomheder.

Vi ønsker til at bidrage til netværkets arbejde og være med til at løfte niveauet for ansvarlighed og bæredygtighed, ved at arbejde med Global Compacts Ti Principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og antikorruption samt med FN's 17 verdensmål.

Hos Greentel sætter vi særlig fokus på verdensmål 14 - "Livet i havet" og 15 - "Livet på land".

.