STRANDET

STRANDET har en mission om at holde strandene langs den jyske vestkyst fri for plastik, sætte fokus på plastforurening og genanvende havplast til nye produkter.

Gennem vidensdeling, test og innovativ produktudvikling vil STRANDET vise, at plast ikke hører til i naturen, men at det er en ressource, der kan og skal genanvendes. Det handler om at give strandet plastik ny værdi.

STRANDET består af Julie og Jens, der har dét tilfælles, at de elsker havet, bølgerne og naturen i Thy. "Når vi går tur langs strandene eller surfer i bølgerne, ser vi bekymrende mængder af plastaffald. Derfor er det blevet vores mission at fjerne den strandede plast og forhindre, at den bliver søsat igen".

Jens & Julie fra STRANDET

Jens & Julie fra STRANDET

STRANDET FORTÆLLER OM HAVPLAST

Vi har snakket med Jens fra STRANDET om hele havplast-problematikken og om, hvad du som forbruger selv kan gøre i kampen mod havplast.

Hvem er STRANDET

Plastik ved Vesterhavet

Hvordan løser vi problemet

5 gode råd til forbrugeren

VI SAMLER HAVPLAST SAMMEN

Vælg Greentels Ocean-abonnement og vær med til at samle havplast sammen med STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak.


Det koster 30 kr. at få opsamlet 1 kg havplast.

Når du vælger et Greentel abonnement, støtter du hver måned vores projekt med opsamling havplast.

I 2022 fik vi samlet mere end 5 tons plastik. Det skal vi som minimum også nå i 2023, men det kan vi kun med din hjælp, når du vælger et mobilabonnement fra Greentel.

Hvis du ønsker at støtte endnu mere, så kan du give 15 kr. ekstra pr. måned oveni dit mobilabonnement som går ubeskåret til opsamling af havplast.

 

Kan bruges i hele EU
FRITale
30GB dataHeraf 11 GB i EU
Fri SMS/MMS
Tilvalg
29,-
15,-
89 kr.
/md.

GREENTELS
HAVPLAST MÅL 2023

Vi vil i samarbejde med både STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak opsamle alt det havplast vi overhovedet kan i 2023.

Med støtte fra dig håber vi, at vi gennem vores Ocean-abonnement og samarbejde med STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak, kan få opsamlet endnu mere havplast i 2023 end de 5,1 tons vi nåede i 2022 - for der er virkelig meget derude endnu!

Vi afholder løbende strandrensninger med STRANDET i Thy, hvor alle er velkomne til at deltage - og vi har brug for din hjælp!

GREENTEL & STRANDET PÅ STRANDRENS

Vi startede 2023 med en tur til Lyngby Strand den 5. marts sammen med STRANDET, hvor sammen med en masse frivillige og hav-elskende mennesker slog i rekorden og fik samlet 865 kg!

Søndag d. 2. april var vi igen afsted til strandrens sammen med STRANDET. I det skønneste vejr, fik vi samlet en masse havaffald ved hjælp fra mange andre hav-elskere. Vi fik samlet 290 flotte kg!

I løbet af 2022 har vi afholdt en del strandrensninger i Thy sammen med STRANDET. Det er blevet til ialt 2076 kg hav-affald.

Ida Marie, Jens & Julie

Ida Marie, Jens & Julie

Agger Tange - 565 kg.

Agger Tange - 565 kg.

Bøgsted Rende - 130 kg.

Bøgsted Rende - 130 kg.

Klitmøller - 385 kg.

Klitmøller - 385 kg.

Lyngby - 491 kg

Lyngby - 491 kg

Splittergab - 481 kg.

Splittergab - 481 kg.

HAVPLAST NØGLERING

Fra fiskekasse til nøglering

Alle fiskekasser som STRANDET samler op på strandene i Thy, knuser de til granulat, så det kan smeltes om og blive støbt til nye produkter - bl.a. til vores nøgleringe.

Der er ikke 2 nøgleringe, der er ens, da de er håndlavede. De forskellige farver plastik fra fiskekasserne giver hver nøglering et helt unikt udtryk.

 

.

.

.

.

.