BEVARING AF REGNSKOV

Greentel og Randers Regnskovs Naturfond har siden 2019 haft et samarbejde omkring opkøb og bevaring af regnskov i Ecuador. Vi startede i 2019 med at opkøbe af 25 hektar regnskov i Bigai (det svarer til ca. 50 fodboldbaner) og nu er vi oppe på 85 hektar.

Men det er ikke nok, at vi blot opkøbe regnskov, det skal også passe på den for at den bliver bevaret i fremtiden og derfor har Randers Regnskovs Naturfond ansat lokale ecuadorianske medarbejdere til at passe på området og informere den lokale befolkning om vigtigheden af at passe på regnskoven - for det handler netop om bevaring af natur- og dyrelivet.

Vi har valgt at støtte bevarelsen af regnskoven i Bigai, da der er brug for flere skove og skovbevarelse i hele verden til at bekæmpe vores CO2 aftryk på kloden, for både klimaets, vores egen og fremtiden skyld.

GREENTELS REGNSKOVS-MÅL 2023

Vi har i 2022 nået vores mål om at opkøbe 20 hektar regnskov mere, så nu har vi totalt opkøbt 85 hektar regnskov i Bigai. Tusind tak til alle jer, der har valgt at støtte igennem Greentels abonnementer - det har vi ikke kunnet gøre uden jeres støtte.

Vores plan er at opkøbe endnu mere regnskov i 2023 og med din hjælp, kan vi det!

Det er Asser fra Randers Regnskov, der står for opkøbet af regnskov i Bigai og de står også for at sikre natur- og dyrebevarelsen i regnskoven. Der er ingen mellemled.

.

VÆLG GREENTEL & STØT REGNSKOVEN

Opret et mobilabonnement hos Greentel & vær med til at bevare regnskov i Ecuador

 

Bevar regnskov med dit mobilabonnement

Når du vælger et Greentel abonnement, støtter du hver måned vores projekt med bevarelse af regnskoven og dyrelivet i Bigai, Ecuador. 

Lige nu har vi sammen med Randers Regnskov opkøbt 85 hektar regnskov.
Vores mål er at opkøbe 20 hektar mere i 2023
- og det kan du hjælpe med til, når du har mobilabonnement hos Greentel.

Hvis du ønsker at støtte bevarelsen af regnskoven endnu mere, så kan du give 15 kr. ekstra pr. måned som går ubeskåret til Bigai.

 

Kan bruges i hele EU
10timersTaletid
10GB dataHeraf 10 GB i EU
Fri SMS/MMS
Tilvalg
29,-
15,-
79 kr.
/md.
Kan bruges i hele EU
FRITale
30GB dataHeraf 11 GB i EU
Fri SMS/MMS
Tilvalg
29,-
15,-
89 kr.
/md.

ASSER FORTÆLLER OM REGNSKOVEN

Vi har været en tur i Randers Regnskov og besøgt Asser, der står for Naturfondens projekt i Bigai, Ecuador. Han fortæller om, hvorfor vi skal bevare regnskoven og om hvad der gør Bigai så speciel. Det er også Asser der står for opkøb af regnskov i Bigai og han rejser til Bigai flere gange om året for at se til regnskoven, de lokale medarbejdere og nye mulige opkøb.

Hvorfor skal vi bevare regnskoven?

Hvordan beskyttes regnskoven?

Hvordan beskyttes regnskoven i Biagi?

Hvad er fremtidsplanerne for Bigai?

RANDERS REGNSKOVS NATURFOND

Randers Regnskov har en naturfond, der siden 2012 har opkøbt og bevaret regnskov i Bigai i Ecuador. Bigai ligger i den ecuadorianske del af Amazonas regnskov - op ad nationalparken Sumaco Galeras, hvor Andesbjergenes østlige skråninger møder den varme og fugtige regnskov i Amazonlavlandet.

Randers Regnskovs Naturfond har nu opkøbt mere end 20.000 hektar regnskov i Bigai. Arealet står helt uberørt, da det handler om naturbevarelse og om at redde verden. 

NYT FRA REGNSKOVEN I BIGAI

Randers Regnskovs Naturfond har ansat 9 lokale, ecuadorianske medarbejdere til at sikre regnskoven og passe på dyrene.
Ud af de 9 ansatte er 6 af dem skovvagter, der holder opsyn med området og sikrer, at der ikke trænger mennesker ind på de fredede arealer, så både naturen og dyrelivet kan leve i fred.

Skovvagterne har også til opgave at passe og indsamle videomaterialet fra de vildtkameraer der er opsat i området.
Asser fra Randers Regnskov rejser jævnligt til Bigai for at se til regnskoven og få det spændende videomateriale med hjem.

 

FRA STRANDET PLAST TIL GORILLA

Vi har fået lavet en den fineste gorilla af havplast, som vi sender med simkortet, når du bestiller et regnskovs-abonnemnet.

Vi samarbejder med STRANDET fra Nørre Vorupør, der samler havplast langs vestkysten i Thy. De fiskekasser som de finder på strandene tager de med hjem og smelter om til nye produkter - bl.a. vores Greentel- og gorilla-nøglering.

Nøgleringene er håndlavede, så hver enkelt gorilla er helt unik i sine egne farver.

 

Følg processen fra strandet plast til nøglering.