BEVARING AF REGNSKOV

Greentel og Randers Regnskovs Naturfond har siden 2019 haft et samarbejde omkring opkøb og bevaring af regnskov i Ecuador. Vi startede i 2019 med at opkøbe 25 hektar regnskov i Bigai (det svarer til ca. 50 fodboldbaner) og nu er vi oppe på 105 hektar.

Men det er ikke nok, at vi blot opkøber regnskov, der skal også passes på den for at den bliver bevaret i fremtiden og derfor har Randers Regnskovs Naturfond ansat lokale ecuadorianske medarbejdere til at passe på området og informere den lokale befolkning om vigtigheden af at passe på regnskoven - for det handler netop om bevaring af natur- og dyrelivet.

Vi har valgt at støtte bevarelsen af regnskoven i Bigai, da der er brug for flere skove og skovbevarelse i hele verden til at bekæmpe vores CO2 aftryk på kloden, for både klimaets, vores egen og fremtidens skyld.

GREENTELS REGNSKOVS-MÅL 2024

Vi har i 2023 nået vores mål om at opkøbe 20 hektar regnskov mere, så nu har vi totalt opkøbt 105 hektar regnskov i Bigai. Tusind tak til alle jer, der har valgt at støtte igennem Greentels abonnementer - det har vi ikke kunnet gøre uden jeres støtte.

Vores plan er at opkøbe endnu mere regnskov i 2024 og med din hjælp, kan vi det!

Det er Asser fra Randers Regnskov, der står for opkøbet af regnskov i Bigai og de står også for at sikre natur- og dyrebevarelsen i regnskoven. Der er ingen mellemled.

.

VÆLG GREENTEL & STØT REGNSKOVEN

Opret et mobilabonnement hos Greentel & vær med til at bevare regnskov i Ecuador

 

Bevar regnskov med dit mobilabonnement

Når du vælger et Greentel abonnement, støtter du hver måned vores projekt med bevarelse af regnskoven og dyrelivet i Bigai, Ecuador. 

Lige nu har vi sammen med Randers Regnskov opkøbt 105 hektar regnskov.
Vores mål er at opkøbe 20 hektar mere i 2024
- og det kan du hjælpe med til, når du har mobilabonnement hos Greentel.

Hvis du ønsker at støtte bevarelsen af regnskoven endnu mere, så kan du give 15 kr. ekstra pr. måned som går ubeskåret til Bigai.

 

Kan bruges i hele EU
10timersTaletid
10GB dataHeraf 10 GB i EU
79 kr.
/md.
Kan bruges i hele EU
FRITale
30GB dataHeraf 13 GB i EU
89 kr.
/md.

REGNSKOVEN I BILLEDER

Når Asser fra Randers Regnskov har været i Bigai, vender han altid hjem med nyt billedmateriale.
På den måde kan vi følge med i livet i junglen og se noget af den fantastisk smukke natur og det rige dyreliv.

2021 - Fra Randers til Bigai

Selvom vi gerne ville opleve den storartede natur, har vi ikke været med i Bigai. I stedet har vi været i Randers Regnskov sammen med Asser.
Billedet af jaguaren er taget af de vildtkameraer der er sat op i junglen.

2022 - Et rigt dyreliv

Når Asser rejser til regnskoven i Bigai er det blandt andet for at følge med i det rige dyreliv. Alt fra de større pattedyr, til hvirvelløse dyr og små insekter, er en vigtig del af regnskovens økosystem.

Forår 2023 - Lokale vagter

Flere lokale ecuadorianske personer er ansat af Randers Regnskov, til at være skovvagter i regnskoven. De patruljerer og sørger blandt andet for, der ikke er ulovligt indtrængende. Af og til fanges skovvagterne på billederne fra vildtkameraerne.

Efterår 2023 - Fremtidsplaner

Faktisk er det vigtigste vi kan gøre for at bevare regnskoven, ikke at gøre noget. Naturbevarelse handler netop om, at naturen skal bevares og være som den er. Derfor er vi med til at opkøbe regnskoven - ikke for at bruge den, men for at lade natur, være natur.

RANDERS REGNSKOVS NATURFOND

Randers Regnskov har en naturfond, der siden 2012 har opkøbt og bevaret regnskov i Bigai i Ecuador. Bigai ligger i den ecuadorianske del af Amazonas regnskov - op ad nationalparken Sumaco Napo-Galeras, hvor Andesbjergenes østlige skråninger møder den varme og fugtige regnskov i Amazonlavlandet.

Randers Regnskovs Naturfond har nu opkøbt mere end 20.000 hektar regnskov i Bigai. Arealet står helt uberørt, da det handler om naturbevarelse og om at redde verden. 

SKOVVAGTERNE PASSER PÅ REGNSKOVEN

Randers Regnskovs Naturfond har ansat 9 lokale, ecuadorianske medarbejdere til at sikre regnskoven og passe på dyrene.
Ud af de 9 ansatte er 6 af dem skovvagter, der holder opsyn med området og sikrer, at der ikke trænger mennesker ind på de fredede arealer, så både naturen og dyrelivet kan leve i fred.

Skovvagterne har også til opgave at passe og indsamle videomaterialet fra de vildtkameraer, der er opsat i området.
Asser fra Randers Regnskov rejser jævnligt til Bigai for at se til regnskoven og få det spændende videomateriale med hjem.