GREENTELS VILDE BEDE

ET ÅNDEHUL FOR TRÆNGTE INSEKTER

I marts 2022 etablerede vi 5 store, runde bede foran vores kontor på Jomfruløkken i Randers. Bedene skal fungere som små åndehuller for trængte insekter, der mangler føde og levesteder. Vi har derfor sået en masse hjemmehørende blomster i bedene for at tiltrække bier, insekter og sommerfugle.

 

Vi har også "plantet" et insekthotel, så vi sikrer insekterne et sted at leve. Bedene står og passer sig selv helt uforstyrret - så både dyr og planter får lov til at leve i fred.

Marts 2022

Marts 2022

Juli 2022

Juli 2022

Juni 2022

Juni 2022

August 2022

August 2022

BLOMSTER

I de 5 cirkler har vi sået en sommerfugl-blanding med hjemmehørende blomstersorter - dvs. blomster der alle hører til i den vilde danske natur.
Den indeholder også blomster, som har en speciel tiltrækning på sommerfugle, insekter og bier.

Blandingen består af bl.a. slangehoved, margueritter og judaspenge m.m.

 

 

INSEKTHOTEL

TIL BIER, INSEKTER & SOMMERFUGLE


Midt i det største bed har vi "plantet" et insekthotel, der er produceret af borgere fra VoksenBøgens socialpædagogiske dagstilbud i Vodskov. Insekthotellet giver levesteder til trængte bier og insekter og er fremstillet i naturmaterialer.  

Det flotte insekthotel står blandt de vilde blomster og vi håber, at de sammen kan skabe en masse summen fra bier, sommerfugle og insekter.

 

VORES VILDE PROJEKT

ET LILLE STYKKE VILD NATUR


Siden projektet startede i marts måned 2022, er der allerede sket rigtig meget i blomsterbedene! Blomsterne vokser hurtigt op og bl.a. slangehoved og almindelig hjulkrone begyndte at blomstre i begyndelsen af juni. 

Se med i videoen, hvor Ida Marie i juni 2022 giver en opdatering på de vilde blomsterbede. 

Sidste nyt fra bedene

August:

I august måned oplevede vi flere, nye blomstersorter i de vilde bede, bl.a. morgenfruer og atlaskblomster. De blå kornblomster og hjulkrone er fortsat de mest dominerende blomster, der giver bedene et flot blåt skær.   

Der er stadig en masse liv fra insekter, der summer rundt ved insekthotellet, drikker vand og henter nektar fra blomsterne. 

 

Juli:

I juli måned begyndte det for alvor at blomstre i vores fem bede!

Især de blå kornblomster, hjulkrone og brudeslør har bredt sig i bedene og står rigtig flot. Vi oplever en masse summen fra bier og ser et væld af sommerfugle og biller i og omkring bedene.

Vi har også fået opstillet små beholdere med vand, så insekterne har mulighed for at drikke. 

Vi er rigtig glade for vores lille stykke med vild natur foran Greentel-kontoret! Det er flot at se på og samtidig godt for biodiversiteten.

.

.