GREENTELS VILDE BEDE

ET ÅNDEHUL FOR TRÆNGTE INSEKTER

I marts 2022 etablerede vi 5 store, runde bede foran vores kontor på Jomfruløkken i Randers. Bedene skal fungere som små åndehuller for trængte insekter, der mangler føde og levesteder. Vi har derfor sået en masse hjemmehørende blomster i bedene for at tiltrække bier, insekter og sommerfugle.

 

Vi har også "plantet" et insekthotel, så vi sikrer insekterne et sted at leve. Bedene står og passer sig selv helt uforstyrret - så både dyr og planter får lov til at leve i fred.

Marts 2022

Marts 2022

Juli 2022

Juli 2022

November 2022

November 2022

Juni 2022

Juni 2022

August 2022

August 2022

BLOMSTER

I de 5 cirkler har vi sået en frøblanding med hjemmehørende blomstersorter - dvs. blomster der alle hører til i den vilde danske natur og er tilpasset det danske klima.
Frøblandingen indeholder også blomster, som har en speciel tiltrækning på sommerfugle, insekter og bier.

Blandingen består af bl.a. slangehoved, margueritter og judaspenge m.m.

 

 

INSEKTHOTEL

TIL BIER, INSEKTER & SOMMERFUGLE


Midt i det største bed har vi "plantet" et insekthotel, der er produceret af borgere fra VoksenBøgens socialpædagogiske dagstilbud i Vodskov. Insekthotellet giver levesteder til trængte bier og insekter og er fremstillet i naturmaterialer.  

Det flotte insekthotel står blandt de vilde blomster og vi håber, at de sammen kan skabe en masse summen fra bier, sommerfugle og insekter.

 

VORES VILDE PROJEKT

ET LILLE STYKKE VILD NATUR


Siden projektet startede i marts måned 2022, er der allerede sket rigtig meget i blomsterbedene! Blomsterne vokser hurtigt op og bl.a. slangehoved og almindelig hjulkrone begyndte at blomstre i begyndelsen af juni. 

Se med i videoen, hvor Ida Marie i juni 2022 giver en opdatering på de vilde blomsterbede. 

SIDSTE NYT FRA BEDENE

November:

I løbet af efteråret begyndte en del af blomsterne i vores bede at visne - men både morgenfruer, hjulkrone og kornblomster stod stadig flot langt ind i november og lyste op i landskabet.

Selvom et efterårsbed fyldt med visne blomster og se noget dødt ud, er det ikke tilfældet – det er nemlig stadig et vigtigt levested for et væld af insekter! De visne blomsterstængler fungerer i vinteren og efteråret som insekthotel og gemmested for biller og bier, der søger ly for kulden.

Læs mere om hvad der sker for både blomster og insekter i vintermånederne på vores grønne blog.

August:

I august måned oplevede vi flere, nye blomstersorter i de vilde bede, bl.a. morgenfruer og atlaskblomster. De blå kornblomster og hjulkrone var fortsat de mest dominerende blomster, der gav bedene et flot blåt skær.   

Der var stadig en masse liv fra insekter, der summede rundt ved insekthotellet, drak vand og hentede nektar fra blomsterne. 

 

Juli:

I juli måned begyndte det for alvor at blomstre i vores fem bede!

Især de blå kornblomster, hjulkrone og brudeslør bredte sig i bedene og stod rigtig flot. Vi oplevede en masse summen fra bier og så et væld af sommerfugle og biller i og omkring bedene.

Vi fik også opstillet små beholdere med vand, så insekterne fik mulighed for at drikke. 

Vi er rigtig glade for vores lille stykke med vild natur foran Greentel-kontoret! Det er flot at se på og samtidig godt for biodiversiteten.

.

.