GREENTELS VILDE BEDE

ET ÅNDEHUL FOR TRÆNGTE INSEKTER

I marts 2022 etablerede vi 5 store, runde bede foran vores kontor på Jomfruløkken i Randers. Bedene skal fungere som små åndehuller for trængte insekter, der mangler føde og levesteder. Vi har derfor sået en masse hjemmehørende blomster i bedene for at tiltrække bier, insekter og sommerfugle.

 

Vi har også "plantet" et insekthotel, så vi sikrer insekterne et sted at leve. Bedene står og passer sig selv helt uforstyrret - så både dyr og planter får lov til at leve i fred.

Marts 2022

Marts 2022

Juni 2022

Juni 2022

BLOMSTER

I de 5 cirkler har vi sået en Sommerfugle Blanding fra TagTomat med hjemmehørende blomstersorter - dvs. blomster der alle hører til i den vilde danske natur og er tilpasset det danske klima.
Frøblandingen indeholder også blomster, som har en speciel tiltrækning på sommerfugle, insekter og bier.

Blandingen består af bl.a. slangehoved, margueritter og judaspenge m.m.

 

 

INSEKTHOTEL

TIL BIER, INSEKTER & SOMMERFUGLE


Midt i det største bed har vi "plantet" et insekthotel, der er produceret af borgere fra VoksenBøgens socialpædagogiske dagstilbud i Vodskov. Insekthotellet giver levesteder til trængte bier og insekter og er fremstillet i naturmaterialer.  

Det flotte insekthotel står blandt de vilde blomster og vi håber, at de sammen kan skabe en masse summen fra bier, sommerfugle og insekter.

 

VORES VILDE PROJEKT

ET LILLE STYKKE VILD NATUR


Siden projektet startede i marts måned 2022, er der allerede sket rigtig meget i blomsterbedene! Blomsterne vokser hurtigt op og bl.a. slangehoved og almindelig hjulkrone begyndte at blomstre i begyndelsen af juni. 

Se med i videoen, hvor Ida Marie i juni 2022 giver en opdatering på de vilde blomsterbede. 

.

.