DE GRØNNE KAJAKKER

Greentel er gået ind i kampen mod plastik i havne og vandløb

Siden 2020 har vi været med i havplast-opsamlings-projekter ved den danske vestkyst sammen med STRANDET og Race for Oceans. Men mange danskere kommer sjældent ved vestkysten og oplever problemet med plastforurening dér – de ser til gengæld den forurening, der er i de danske åer og havne, i blandt andet Aarhus og København. Derfor startede vi i foråret 2022 samarbejdet med miljø-NGO'en GreenKayak.

GreenKayak låner gratis kajakker ud i havne rundt om i bl.a. Danmark og Sverige. Når du låner en kajak skal du blot samle affald på din sejltur. Der er masser af affald havne, åer og søer og hver dag flyder der nyt til. Ved at samarbejde med GreenKayak, kan vi være med til at sprede budskabet om, at plastikforurening i byerne er noget, vi alle sammen kan og gøre noget ved – fx ved at tage en sejltur i en grøn kajak. Det giver både god motion, en hjælpende hånd til miljøet og god samvittighed!

Vi har sponseret fire grønne kajakker i henholdsvis Aalborg, Aarhus og København.

1,1 TONS AFFALD & PLASTIK!

Der har været godt gang i kajak-sæsonen i 2022. Her kan du se, hvor meget plastik og affald, der er samlet ind i de grønne Greentel kajakker fra maj - september.

Vi har haft 1395 personer ude at sejle med de grønne kajakker og de har i total fisket 1.108 kg. affald og plastik op i Aalborg, Aarhus og København. Kæmpe stor tak for jeres indsats!
Kajak-sæsonen er slut og starter igen den 1. maj 2023.

OM GREEN KAYAK

Fra miljøkajakken til GreenKayak

Vi har valgt at støtte op om Tobias og Okes miljø-NGO GreenKayak, da de gør en kæmpe indsats for at reducere mængden af plastaffald i vandet i byerne og aktivere folk i byerne i kampen mod plastforurening.

Green Kayak er startet af Tobias, der er en ivrig kajak-roer, som på sine kajakture rundt i København blev opmærksom på alt det affald, der hver dag flød rundt i vandet. Derfor startede han Miljøkajakken, hvor frivillige kunne padle en tur og samle affald. Det blev hurtigt en stor succes og i 2018 kom Oke med ombord. De ændrede navnet til GreenKayak og fik det til at ekspandere udover Danmarks grænser.

GreenKayak har nu kajakker liggende i havne, søer og åer rundt om i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Japan - med det formål at få samlet det plastikaffald op, som flyder rundt i vandet. Det er gratis at leje en kajak, man skal blot opsamle alt det affald, man møder på sin sejltur. Når turen er ovre, bliver affaldet vejet og registreret hos GreenKayak.

Siden deres begyndelse i 2017 har GreenKayak aktiveret titusindvis af mennesker i kampen mod plastforurening i vandet. Takket være deres kajakker og de frivilliges store indsats, er der blevet opsamlet mere end 60 tons affald i åer, havne og vandløb på tværs af Europa. 

BOOK - SEJL - SAML - VEJ

Sådan foregår en tur i en GreenKayak

  • I booker en kajak på greenkayak.org
  • Der er plads til 2 personer i kajakken. Børn under 18 år skal følges med en voksen
  • Husk at iføre jer fornuftigt tøj og sko - du kan godt blive våd undervejs
  • Ved udleveringsstedet viser de jer hen til kajakken og udleverer affaldsspand, gribetænger, årer og redningsveste
  • På jeres sejltur opsamler I affaldet i affaldsspanden, der har plads midt i kajakken 
  • Når sejlturen er slut, skal I veje affaldet - ved udleveringsstedet får I en vægt til dette
  • Du skal scanne den QR-kode, der står på affaldsspanden med din mobiltelefon og skrive ind hvor meget affald, I har opsamlet. Dermed bliver jeres fangst registreret i GreenKayaks database
  • Husk at aflevere gribetænger, årer og redningsveste tilbage til udleveringsstedet
  • Del jeres tur med os og GreenKayak på de sociale medier med #Greentel og #Paddleforcleaneroceans

BOOK EN KAYAK

Du kan booke en tur i en Greentel kajak i Aalborg, Aarhus og København. Det er helt gratis - du skal bare opsamle affald, mens du sejler. ​

Book en GreenKayak i Aarhus

Surf Agency
Fiskerivej 2, 8000 Aarhus C

Greentel på tur ved Surf Agency i Aarhus

Greentel på tur ved Surf Agency i Aarhus

Book en GreenKayak i Aalborg

Aalborg Cable Park
Østre Havnepark 16, 9000 Aalborg

Greentel på tur ved Cable Park i Aalborg

Greentel på tur ved Cable Park i Aalborg

Book en GreenKayak i København

Copenhagen Cable Park
Kraftværksvej 24, 2300 København

Copenhagen Cable Park

Copenhagen Cable Park

Book en GreenKayak i København

Kayak Republic
Børskaj 12, 1221 København

Kayak Republic i København

Kayak Republic i København

HUSK AT DELE DIN KAJAKTUR MED OS!

Del din tur med os og GreenKayak på de sociale medier under #Greentel og #Paddleforcleaneroceans  

Vi glæder os til at se billeder fra din tur ;-) 

.