VORES REGNSKOV

Sammen med Randers Regnskovs Naturfond

Hos Greentel har vi sammen med Randers Regnskovs Naturfond opkøbt regnskov i Ecuador til natur- og dyrebevarelse. Vi startede projektet i 2019 og siden da er det blevet til 65 hektar regnskov - men vi er ikke færdige endnu! I 2022 planlægger vi at opkøbe 20 hektar mere, så vi i 2022 i alt har opkøbt 85 hektar regnskov.

Vil du være med til at støtte regnskoven kan du vælge vores regnskovs-abonnement, hvor der hver måned går 20 kr. eller 30 kr. ubeskåret til opkøb og bevarelse af regnskoven. Vi håber meget, at du vil være med på rejsen. 

 

Vi har snakket med Asser Øllgaard, der er biolog og formidlingsleder i Randers Regnskov, om hvorfor han synes, det er vigtigt, at vi bevarer regnskoven.

Asser besøger de fredede regnskovsarealer i Bigai flere gange om året og han arbejder tæt sammen med Randers Regnskovs Naturfonds lokale ecuadorianske medarbejdere, der passer på vores regnskov.

ASSER FORTÆLLER OM REGNSKOVEN

Vi har været en tur i Randers Regnskov og besøgt Asser, der står for Naturfondens projekt i Bigai, Ecuador. Han fortæller om, hvorfor vi skal bevare regnskoven og om hvad der gør Bigai så speciel.

VÆR MED TIL AT SAMLE HAVPLAST

Plastik i naturen er et kæmpe problem - ikke kun ude i verden, men også herhjemme i Danmark. Det skal vi gøre noget ved!

Vi har lavet et samarbejde med hav-ildsjælene STRANDET og Race for Oceans om at opsamle havplast på strandene langs Vesterhavet. Der skyller dagligt flere tons plastik op på vores strande herhjemme, plastik som forurener både vores natur og dyreliv - og derfor er det vigtigt, at vi gør en indsats nu. Men det er ikke nok at samle alt det plastik op, der bliver skyllet i land. Vi er som forbrugere også nødt til selv at gøre en indsats for at komme plastik-problematikken til livs ved bl.a. at tænke over, hvordan og hvor meget plastik vi bruger i vores hverdag. Derudover skal vi sortere vores affald, så mest muligt bliver genanvendt, og ikke blot brændt.

Vil du være med til at gøre en indsats mod plastik på strandene, så kan du med Greentels Ocean abonnement støtte opsamlingen af havplast hver måned.

STRANDET FORTÆLLER OM HAVPLAST

Vi har snakket med Jens fra STRANDET om hele havplast-problematikken og om, hvad du som forbruger selv kan gøre i kampen mod havplast.

Hvem er STRANDET

Plastik ved Vesterhavet

Hvordan løser vi problemet

5 gode råd til forbrugeren

DE GRØNNE KAJAKKER

I maj 2022 startede Greentel et samarbejde med GreenKayak, der er en dansk miljø-NGO, som aktiverer folk i kampen mod plast og affaldsforurening i havne, åer og kanaler.
GreenKayak har grønne kajakker liggende i havne i bl.a. Aalborg, Aarhus, Præstø og København. Konceptet er, at det er gratis at sejle i en kajak, du skal blot samle alt det plastik du finder på din vej og dele billeder af din tur på de sociale medier. Når turen er slut bliver affaldet vejet og registreret hos GreenKayak.

Du kan sejle en tur for miljøet i en Greentel-kajak hos Surf Agency i Aarhus, Aalborg Cable Park samt hos Kayak Republic og Cable Park i København.

.

DEN GRØNNE BLOG

Hos Greentel har vi lanceret en grøn blog, hvor vi deler alt mellem hav & regnskov!
Bliv klogere på den grønne dagsorden, få tips til en grønnere hverdag og lær mere om vores miljøprojekter og grønne samarbejdspartnere.
Vi lægger nye blogindlæg op hver måned. Vi håber, du vil læse med! 

.

GREENTELS VILDE BEDE

I marts 2022 fik vi etableret 5 store runde bede foran vores kontor i Randers.
Vi har lavet bedene for at skabe noget mere vild natur omkring bygningerne og tiltrække en masse insekter, bier og sommerfugle.

Få vores Grønne Nyheder på mail

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Indtast din e-mailadresse herunder og tryk på "Tilmeld" - så får du vores grønne mails direkte i din indbakke. 

Tilmeld

* skal udfyldes

Det Grønne & Blå Greentel

Som Greentel kunde får du udover billig mobiltelefoni også grøn telefoni.

Vores navn Greentel kommer af drømmen om, at telefoni skal være grønt og bæredygtigt. For at opnå de mål har vi bl.a. i samarbejde med Randers Regnskov opkøbt regnskov i Ecuador til natur- og dyrbevarelse.

Hver gang vi sender et simkort ud, anvender vi genbrugspapir og kuverter af Svanemærket FSC-certificeret træ.

Vi er ikke kun grønne hos Greentel, vi er også blå som havet - og derfor har vi lavet et samarbejde med Race for Oceans og STRANDET om at samle alt det havplast op, der ligger på standene langs den danske vestkyst. Samt opsamling af plastik i havne og åer rundt om i Danmark sammen med GreenKayak.

Hos Greentel arbejder vi for Verdensmål nummer 14 - Livet i havet og 15 - Livet på land, og vi er en del af UN Global Compact.

Vi prøver hele tiden af ændret lidt og finde nye tiltag, så vi gør en forskel for vores miljø.