FAQ: VoLTE 4G tale

4G/VoLTE tale hos Greentel

VoLTE står for Voice over LTE eller tale over 4G. Det betyder, at man flytter forbindelsen fra 2G over til 4G, hvormed man kan foretage opkald over 4G-netværket.

Fordele ved VoLTE 4G-tale

Der er flere fordele ved VoLTE. Den største er, at opkaldskvaliteten via 4G-netværket er bedre end via 2G-netværket, da meget mere data kan blive overført. Grundlæggende får du med VoLTE opkaldskvalitet i HD, og lydkvaliteten er derfor markant forbedret. Det betyder bedre stemmegengivelse og mindre baggrundsstøj.

Opkaldshastigheden er væsentligt hurtigere med VoLTE. Det tager kun omkring et sekund at etablere forbindelse til en anden telefon, hvis begge telefoner er på VoLTE. På 2G-netværket kan dette tage 10 sekunder eller mere.

I takt med 4G-netværkets udbredelse vil der være områder med dårlig eller ingen 2G-dækning. Tidligere blev 4G-netværket udelukkende anvendt til data, men med opkald over 4G-netværket, bliver det muligt at tale i telefon i områder, hvor der ikke er 2G-dækning. Det betyder, at VoLTE generelt bidrager til bedre mobildækning.

Med opkald via VoLTE vil du derudover opleve, at du vil kunne surfe hurtigere, mens du taler i telefon. Når du normalt modtager et opkald, vil telefonen gå tilbage til 2G, hvilket leverer en lavere hastighed. Med VoLTE vil du, mens du har samtalen, forblive på 4G, som leverer en højere datahastighed.

VoLTE 4G-tale kan kun anvendes til andre, der også har VoLTE 4G-tale

 

Hvilke telefoner understøtter 4G/VoLTE opkald

Din telefon skal være købt til det Nordiske marked for, at der kan anvendes 4G/VoLTE opkald derpå. Er den fx købt i Tyskland vil 4G/VoLTE opkald ikke virke.

Se listen med kompatible mobiltelefoner HER >>>

 

Hvordan får jeg 4G/VoLTE opkald?

  1. Tjek først, på listen herover, at din telefon understøtter 4G/VoLTE opkald.
  2. Opdatere din telefon til den nyeste software. 
  3. Herefter vil du få et nyt menupunkt frem, der hedder "VoLTE opkald" under "Indstillinger" i din telefon. Det skal aktiveres.
  4. Aktivere 4G/VoLTE opkald på dit nummer ved at logge ind på 'Mit Greentel' her på www.greentel.dk og aktivere det under menuen "Mine services".
  5. Genstart din telefon.

Hvad koster det at få VoLTE 4G tale på mit nummer.

Det er en gratis service.

Hvad koster VoLTE 4G-tale?

VoLTE-4G-tale er inkluderet i den mængde tale du har i dit abonnement, d.v.s. at når der ringes via 4G/VoLTE anvendes de minutter du har inkluderet i dit abonnement - ligesom når du fortager et normalt opkald. Er din taletid opbrugt vil VoLTE 4G-opkald blive takseret til at samme pris som opkald over mobilnetværket.

Kan VoLTE 4G-tale anvendes i udlandet?

Nej, VoLTE 4G-tale virker kun i Danmark. Det forventes at lanceres til brug i udlandet i Q3 2020.

Hvordan fungerer VoLTE 4G-tale, hvis der ringes fra Danmark til udlandet?

Opkaldet vil blive konverteret om til et almindeligt 2G-tale og takseres ekstra som normalt.

Skal modtagerens telefon understøtte VoLTE 4G-tale?

Ja, modtager skal også benytte VoLTE 4G tale. Det forventes at kunne bruges til andre modtagere i Q2 2020.
Hvis modtager ikke benytter VoLTE 4G tale, vil opkaldet blive konverteret til et almindeligt 2G-opkald.

Hvordan fungerer VoLTE og Wi-Fi opkald sammen?

Hvis du starter et opkald over WiFi, vil du kunne bevæge du ud i et VoLTE/4G netværk og fortsætte din samtale. Det samme hvis du starter dit opkald over VoLTE og kommer ind til dit Wi-Fi område.

Kan man bruge sms via VoLTE 4G tale?

ja det kan man godt.

Hvordan fremgår det, når telefonen ringer via VoLTE 4G-tale?

På Android telefoner vises et lille VoLTE 4G-tale opkalds ikon i toppen af telefonen. 

 

Ønsker du også Wi-Fi opkald - SE HER >>>