Din Kurv
Luk
Login på min side
Luk

FAQ: VoLTE 4G tale

VoLTE 4G tale

VoLTE 4G-tale hos Greentel

VoLTE står for Voice over LTE eller tale over 4G. Det betyder, at man flytter forbindelsen fra 2G og 3G over til 4G, hvormed man kan foretage opkald over 4G-netværket.
VoLTE 4G-tale kommer til at virke hos Greentel i 2. kvartal 2019.

Fordele ved VoLTE 4G-tale

Der er flere fordele ved VoLTE. Den største er, at opkaldskvaliteten via 4G-netværket er bedre end via 2G og 3G-netværkene, da meget mere data kan blive overført. Grundlæggende får du med VoLTE opkaldskvalitet i HD, og lydkvaliteten er derfor markant forbedret. Det betyder bedre stemmegengivelse og mindre baggrundsstøj.

Opkaldshastigheden er væsentligt hurtigere med VoLTE. Det tager kun omkring et sekund at etablere forbindelse til en anden telefon, hvis begge telefoner er på VoLTE. På 2G- og 3G-nettet kan dette tage 10 sekunder eller mere.

I takt med 4G-netværkets udbredelse vil der være områder med dårlig eller ingen 2G- eller 3G-dækning. Tidligere blev 4G-netværket udelukkende anvendt til data, men med opkald over 4G-netværket, bliver det muligt at tale i telefon i områder, hvor der ikke er 2G- eller 3G-dækning. Det betyder, at VoLTE generelt bidrager til bedre mobildækning.

Med opkald via VoLTE vil du derudover opleve, at du vil kunne surfe hurtigere, mens du taler i telefon. Når du normalt modtager et opkald, vil telefonen gå tilbage til 3G/2G, hvilket leverer en lavere hastighed. Med VoLTE vil du, mens du har samtalen, forblive på 4G, som leverer en højere datahastighed,

Hvilke telefoner understøtter VoLTE 4G-tale?

Hos Greentel kan du på nuværende tidspunkt anvende VoLTE, hvis du har en Samsung S8|S8+, Huawei P20 Pro, Huawei P20 eller Huawei P20 Lite. Vi arbejder på at tilbyde tjenesten via flere mobiler i den nærmeste fremtid.

Hvordan får jeg VoLTE 4G-tale?

VoLTE aktiveres automatisk, hvis du har en af de telefoner, der understøtter teknologien.
Tjek at du har det nyeste styresystem på din telefon: Gå ind Indstillinger på din telefon og opdatere manuelt til den nyeste version af software. Herefter vil du få et nyt menupunkt frem der hedder "Wi-Fi-opkald".

Hvad koster VoLTE 4G-tale?

VoLTE-4G-tale er inkluderet i den mængde tale du har i dit abonnement. Er din taletid opbrugt vil VoLTE 4G-opkald blive takseret til at samme pris som opkald over mobilnetværket.

 

Kan VoLTE 4G-tale anvendes i udlandet?

Nej, VoLTE 4G-tale virker kun i Danmark.

 

Hvordan fungerer VoLTE 4G-tale, hvis der ringes fra Danmark til udlandet?

Det vil være som, hvis du ringer fra Danmark til udlandet på det almindelige mobilnetværk.

 

Skal modtagerens telefon understøtte VoLTE 4G-tale?

Nej, det behøver modtagerens telefon ikke. 

 

Hvad sker der, hvis man starter med Wi-Fi-opkald og forlader Wi-Fi netværket?

Hvis opkaldet startes på Wi-Fi netværket, kan det fortsættes på VoLTE 4G-netværket. Er der kun 2G og 3G netværk tilgængelig, vil forbindelsen blive afbrudt. Starter du dit opkald på VoLTE 4G, kan du fortsætte dit opkald på Wi-Fi netværket.

 

Hvordan fremgår det, når telefonen ringer via VoLTE 4G-tale?

På Android telefoner vises et lille VoLTE 4G-tale opkalds ikon i toppen af telefonen.