DET BLÅ GREENTEL

Hos Greentel elsker vi havet - et rent hav uden plastik.
Derfor er vi gået ind i havplastkampen sammen med Race for Oceans & STRANDET


GREENTEL OPSAMLER HAVPLAST
Siden 2021 har Greentel samarbejdet med STRANDET og Race for Oceans Foundation om opsamling af havplast langs den danske vestkyst. Det er ildsjæle, der brænder for et rent hav og rene strande - og dem er der virkelig brug for. Alt det plastik, der dagligt skyller op på strandene langs Vesterhavet forurener både vores hav, natur og dyreliv, meget mere end vi er klar over, og derfor er vi nødt at gøre en indsats for at få det fjernet. Samarbejdet betyder, at STRANDET og Race for Oceans hvert år fjerner min. 4 tons plastaffald fra strandene langs Vesterhavet på vegne af vores kunder.

Hos Greentel valgte vi at gå ind i kampen mod havplast efter vores deltagelse til en Race for Oceans-stafet. Her oplevede vi med egne øjne, hvor stort et problem plastikforurening er ved vestkysten. Derfor ønsker vi at være med til at sætte fokus på problemstillingen og ikke mindst aktivt gøre en indsats for at få fjernet forurenende plastik fra de danske stande. STRANDET mødte vi i forbindelse med Race for Oceans, da de lavede det havplast som de samler op på strandene om til nye og brugbare produkter, hvilket giver rigtig god mening - at give strandet plastik ny værdi ved at genbruge det.

VI VIL GØRE EN FORSKEL
Hos Greentel forsøger vi hele tiden at finde nye og mere miljøvenlige måder at gøre tingene på. Vi ønsker ikke blot at tilbyde telefoni – vi er et mobilselskab med en grøn holdning, der gennem konkrete projekter vil yde en indsats for miljøet.

I løbet af et år arrangerer vi sammen med STRANDET og Race for Oceans Foundation en række strandrensninger, hvor vi inviterer vores kunder med til at deltage. Vi håber, at oplevelsen til en strandrens vil medføre, at folk begynder at tænke over deres egne forbrugsvaner og ikke mindst tænker på at reducere forbruget af plastik i dagligdagen.

SÅ MEGET PLASTIK ER DER FJERNET I 2022

VI SAMLER HAVPLAST SAMMEN

Vælg Greentels Ocean-abonnement og hjælp os i kampen mod havplast sammen med Race for Oceans og STRANDET.


Det koster 30 kr. at få opsamlet 1 kg havplast.
Når du vælger et Ocean-abonnement giver du hver måned 15 kr. til havplast-opsamling.
Vi giver også 15 kr. og derved kan vi sammen få samlet 1 kg havplast hver måned. Det er STRANDET og Race for Oceans som står på opsamlingen.

Der er så meget plastik derude, at vores mål bare er at få samlet så meget plastik fra strandene som overhovedet er muligt... I 2021 fik vi samlet mere end 4 tons plastik - og det kan vi nemt overgå i 2022!


Ocean-abonnement:
• Pris: 99 kr./md.
• Fri tale i DK/EU
• 15 GB data i DK (heraf 8 GB EU data)
• Fri SMS/MMS i DK/EU
Vi giver 15 kr. & du giver 15 kr. = 30 kr. = 1 kg havplast hver måned

 

OM STRANDET

STRANDETs mission er at holde strandene langs den jyske vestkyst fri for plastik, sætte fokus på plastforurening og genanvende havplast til nye produkter.

Gennem vidensdeling, test og innovativ produktudvikling vil STRANDET vise, at plast ikke hører til i naturen, men at det er en ressource, der kan og skal genanvendes. Det handler om at give strandet plastik ny værdi.

STRANDET består af Julie og Jens, der har det tilfælles, at de elsker havet, bølgerne og naturen i Thy. "Når vi går tur langs strandene eller surfer i bølgerne, ser vi bekymrende mængder af plastaffald. Derfor er det blevet vores mission at fjerne den strandede plast og forhindre, at den bliver søsat igen".

Jens & Julie fra STRANDET

Jens & Julie fra STRANDET

STRANDET FORTÆLLER OM HAVPLAST

Vi har snakket med Jens fra STRANDET om hele havplast-problematikken og om, hvad du som forbruger selv kan gøre i kampen mod havplast.

Hvem er STRANDET

Plastik ved Vesterhavet

Hvordan løser vi problemet

5 gode råd til forbrugeren

 

Signe fra Race fro Oceans

OM RACE FOR OCEANS

Race for Oceans' mission er at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os. Den store mængde af plast i verdenshavene er en kæmpe udfordring for havet og dets beboere, derfor er det vigtigt at skabe opmærksomhed på problemet og gøre en aktiv indsats for Verdensmål 14 - Livet i havet.

Race for Oceans har en vision om at blive en af de mest bæredygtige events i verden. De ønsker at kunne inkludere alle mennesker, uanset forudsætninger i deres aktiviteter, da formålet vedrører os alle. I september 2020 modtog Race for Oceans Verdensmålsprisen for deres arbejde med at sætte fokus på Verdensmål 14 - Livet i Havet.

STAFET FOR HAVET

Hvert år afholder Race for Oceans bl.a. en stafet fra Sylt til Skagen, hvor man går, løber eller padler langs den jyske vestkyst og samler havplast på turen. Ruten er i alt 456 km og er et event, hvor der skabes synergi mellem sport, strandrensning og viden.

RACE FOR OCEANS FORTÆLLER OM STAFETTEN FOR HAVET

Vi har snakket med Sigen fra Race for Oceans Foundation om stafetten fra Sild til Skagen, hvor der samles havplast over 456 km. Stafetten sætter fokus på sport, strandrensning og Verdensmål 14: Livet i havet - herunder den kæmpe plastikproblematisk, der i havene og alt det microplast, der ligger på vores strande.

Episode 1 - Race for Oceans

Episode 2 - Verdensmål 14 - Livet i havet

Episode 3 - Plastik Pellets

Episode 4 - Hvad er løsning

GREENTELS
HAVPLAST MÅL 2022

Vi vil i samarbejde med både STRANDET og Race for Oceans opsamle alt det havplast vi overhovedet kan i 2022.

Med støtte fra dig håber vi, at vi gennem vores Ocean-abonnement og samarbejde med STRANDET og Race for Oceans, at vi kan få opsamlet endnu mere havplast i 2022 end de 4 tons vi nåede i 2021 - for der er virkelig meget derude endnu.

Vi har løbende strandrensninger med STRANDET' gennem hele året og deltager igen i år på Race for Oceans stafetten.

Jesper, Ida Marie & Line fra Greentel - på strandrens i Skagen.

NYT SAMARBEJDE MED GREENKAYAK

I foråret 2022 indgik vi et samarbejde med den danske miljø-NGO GreenKayak. GreenKayak har kajakker liggende i havne, søer og åer rundt om i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland med det formål at få samlet det plastikaffald op, som flyder rundt i vandet. Alle kan leje en kajak helt gratis - man skal blot opsamle det affald, man møder på sin sejltur. Når turen er ovre, bliver affaldet vejet og registreret hos GreenKayak.

Greentel sponsorerer 4 kajakker, der ligger i Aalborg, Aarhus og København.
Læs mere om vores samarbejde med GreenKayak.

GREENTEL PÅ STRANDRENS

I løbet af 2022 har vi afholdt en del strandrensninger på den jyske vestkyst sammen med STRANDET & Race for Oceans - bl.a. på Rømø, Agger Tange, Bøgsted Rende, Klitmøller og Skagen.

Herunder kan du se, hvor vi sidst har været på strandrensning henne og hvad "fangsten" var.

LYNGBY STRAND

En blæsende søndag i oktober tog vi skraldeposerne under armen og satte kurs mod Lyngby Strand. Sammen med STRANDET og en god flok frivillige - bl.a. en gruppe elever fra HF Imagine i Thy - fik vi indsamlet 491 kg affald. Der lå rigtig meget plastaffald på stranden, særligt oppe i klitterne. Vi fik derfor hurtigt fyldt sækkene med gamle flasker, poser og diverse emballager, fx fra rengøringsmidler.     

WORLD CLEAN UP DAY 2022

Lørdag den 17. september var det World Clean Up Day, som er en årlig begivenhed, der sætter fokus på plastik- og affaldsproblematikken i hele verden. Det er en dag, hvor der opfordres til at man samler plastik og affald op enten ved havet, i skoven eller bare foran hækken. Ida Marie fra Greentel tog en tur på paddle board på Gudenåen og samlede plastik.

RACE FOR OCEANS STAFETTEN 2022

I maj og juni 2022 deltog vi på 3 stop af den 19 dage lange Race for Oceans strandrensnings stafet fra Sylt til Skagen. Stafetten løber over 456 km, hvor der bliver gået, løbet, cyklet og samlet en masse plastik på turen. Vi var med til starten på Rømø, midtvejs ved Slette Stand og slutningen på toppen i Skagen ved Grenen.

Vi glæder os til at være med på stafetten igen til næste år - og være med til at samle havplast langs kysten med Race for Oceans Foundation i årets løb.

KLITMØLLER, AGGER TANGE & BØGSTED RENDE 

Lørdag den 2. april 2022 holdte vi strandrens sammen med STRANDET mellem Klitmøller og Hanstholm.
Udover at det var en strandrens, samlede vi også ind til Ukraine, hvor vi sammen med 5 andre virksomheder donerede et beløb til Røde Kors for det antal kilo, vi indsamlede.
Vi fik samlet 385 kg plastik og reb, hvilket gav 25.025 kr. til Ukraine. Tusind tak til alle, der deltog i strandrensningen - både danskere og ukrainere.

Lørdag den 5. februar 2022 holdte vi strandrens sammen med STRANDET i Agger Tange.
Vi fik samlet 565 kg plastik og reb! Det var en fantastisk dag med god vind og stort fremmøde - tusind tak til alle, der kom og hjalp os.

Lørdag den 6. november 2021 holdte vi strandrens sammen med STRANDET ved Bøgsted Rende.
Vi fik samlet 130 kg plastik og reb. Tusind tak for jeres hjælp :-)

Klitmøller

Agger Tange

Bøgsted Rende

RACE FOR OCEANS STAFETTEN 2021 I KLITMØLLER

Den 4. august 2021 deltog vi i Race For Oceans Stafetten ved Klitmøller.
Surfer Katrine Bergmann, som vi sponserer, tog stafetten fra Klitmøller og 6 km op ad kysten mod Hanstholm på SUP sammen med 4 seje unge SUP'ere. Herefter var der strandrensning syd for Hanstholm, hvor der blev samlet bl.a. en masse reb og fiskenet på stranden.

VANGSÅ STRAND & LYNGBY STRAND

Den 8. maj 2021 var vi afsted igen med STRANDET og Race for Oceans Foundation. Denne gang gik turen til Vangså Stand.
Med hjælp fra en masse frivillige fik vi indsamlet 296 kg affald, der blev kørt væk af strandfogeden på hans lille blå traktor :-)

Den 18. maj 2021 afholdte Greentel sammen STRANDET og Race for Oceans strandrens ved Lyngby Strand.
Der kom heldigvis en masse mennesker, der hjalp os med at få indsamlet 491 kg affald.

Vangså Strand

Lyngby Strand

.

.

.

.

.

.

Vil du med på vores næste strandrensning?

Følg med her på vores hjemmeside og på vores Facebookside - så kan du se, hvornår vi næste gang afholder en strandrensning.

DU KAN OGSÅ GIVE EN HÅND MED

Alle kan være med til at samle havplast.
Ta' en tur til stranden og saml alt det havplast, du kan finde på din gåtur.

Det hele tæller.

 

Vi håber, at vi ses derude :-)

HAVPLAST NØGLERING

Greentels havplast nøglering er håndlavet af STRANDET

STRANDET samler plastik op "udenfor døren" på strandene i Thy, knuser det til små stumper og smelter det sammen, så det kan støbes i forme og forvandles til de flotteste skildpadde-nøgleringe.

Når du bestiller et Ocean abonnement, får du en skildpadde-havplast-nøglering med :-)

Havplast-skildpadden kommer i 3 dele, som skal samles og sættes sammen med en nøglering.

De kommer i alle mulige farver, afhængig af, hvad der er skyllet op på standene. Det er hovedsagelig fiskekasser, der bruges til nøgleringe.

PLASTIK FAQ

Her har vi samlet en masse gode spørgsmål om havplast-fangster :-)

 

Hvad finder I typisk på strandene?

SVAR: En stor del af det affald vi finder kommer fra fiskeri og offshore aktiviteter i Nordsøen, så som net-rester, dunke, fiskerkasser, arbejdshandsker m.m. Derudover skyller der forbrugerplast i land, altså plast vi bruger i hverdagen. Dette er ofte plastflasker, vatpinde, emballage og senest også en del mundbind. Vi finder til tider også andre sære ting på strandene, så som køleskabe, bildæk og cykler.

Hvad sker der med det plastik som I samler op?

SVAR: En lille del af det affald vi indsamler genanvender vi til nye produkter. Men det er kun en lille del af det plast vi samler, som vi kan genanvende. Det skyldes at meget af plasten er af for dårlig kvalitet, at vi ikke kan identificere plasttypen eller at plasten er for beskidt. Alt det affald vi ikke kan genanvende aflevere vi til kommunen, der sender affaldet til forbrænding.

Hvad opsamler I havplasten i?

SVAR: Når vi laver strandrens bruger vi store affaldsposer til indsamling af plastaffaldet. Da det indsamlede affald skal videre til forbrænding, har kommunen behov for at det indsamlede afleveres i sække, så vi ikke risikerer at det blæser ud i naturen igen.

Samler I også affald på stranden eller kun plastik?

SVAR: Ja vi samler alt ikke organisk materiale vi finder på strandene.

Hvor kommer det plastik fra, der ender på vores strande?

SVAR: Affaldet der skyller ind på vestkysten kommer primært fra fiske- og offshore industri og fra storbyer rundt i Europa. Meget af affaldet kommer fra England, grundet at vi typisk har vestenvind, eller fra Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig, grund nordgående strøm. Det er ofte når vi har kraftig vind eller storme at affald i store mængder skyller i land. Så det er primært i vinterhalvåret at vi finder meget affald.

Hvor kan man finde mest havplast lang kysten?

SVAR: Der strander plastaffald langs hele vestkysten. Men der er steder, hvor der ofte er mere der skyller i land. De steder hvor vi har små render eller hvor der er ændringer i kystlinjer, er ofte de steder hvor vi finder mest plastaffald.

Andrea, Alberte & Freja

Andrea, Alberte & Freja

Greentel knækker cancer sammen med ATEAM

De 3 seje piger fra Randers - Alberte, Andrea & Freja har de sidste 4 år lavet og solgt armbånd til fordel for "Knæk Cancer".
I oktober 2019 fik de solgt armbånd for 75.500 kr. og hele beløbet gik ubeskåret til "Knæk Cancer".

I år 2020 støttede Greentel produktionen af armbåndene, der er lavet i samarbejde med STRANDET. De forvandler opsamlet hav-plast fra vestkysten, til de fineste små knæk-cancer-blomster, der bliver brugt i armbåndene.

I 2020 fik pigerne samlet 118.000 kr. ind og hele beløbet fra salget af armbåndene er gået ubeskåret til "Knæk Cancer" indsamlingen i uge 43.

Se mere på Instagram: ATEAMKNAEKKERCANCER

#ateamknaekkercancer

#ateamknaekkercancer

.

.

.

.

.