DET BLÅ GREENTEL

Hos Greentel elsker vi havet - et rent hav uden plastik.
Derfor er vi gået ind i havplastkampen sammen med Race for Oceans, STRANDET & Green Kayak


GREENTEL OPSAMLER HAVPLAST
Siden 2021 har Greentel samarbejdet med STRANDET og Race for Oceans Foundation om opsamling af havplast langs den danske vestkyst. Det er ildsjæle, der brænder for et rent hav og rene strande - og dem er der virkelig brug for. Alt det plastik, der dagligt skyller op på strandene langs Vesterhavet forurener både vores hav, natur og dyreliv, meget mere end vi er klar over, og derfor er vi nødt at gøre en indsats for at få det fjernet. Samarbejdet betyder, at STRANDET og Race for Oceans hvert år fjerner min. 4 tons plastaffald fra strandene langs Vesterhavet på vegne af vores kunder.

Greentels plastik-misson startede med deltagelse i Race for Oceans-stafetten i 2019, hvor vi oplevede med egne øjne, hvor stort et problem plastikforurening er ved vestkysten. Derfor ønskede vi at være med til at sætte fokus på problemstillingen og ikke mindst gøre en aktiv indsats for at få fjernet det forurenende plastik fra de danske stande. STRANDET mødte vi i forbindelse med Race for Oceans, da de lavede det havplast om, som bliver samlet op på strandene, til nye og brugbare produkter. De giver strandet plastik ny værdi!

Det er ikke kun ved vestkysten at plastik på strandene er et problem, det hober sig også op i havnene rundt om i Danmark. Derfor har vi siden 2022 haft et samarbejde med Green Kayak, der stiller gratis kajakker til rådighed i havne landet over - du skal blot samle affald på din kajaktur.

Det er en plastik-mission for et rent hav, strand og havn, som vi gerne vil støtte op om hos Greentel - og vi håber, at du vil være med!

VI VIL GØRE EN FORSKEL
Hos Greentel forsøger vi hele tiden at finde nye og mere miljøvenlige måder at gøre tingene på. Vi ønsker ikke blot at tilbyde telefoni – vi er et mobilselskab med en grøn holdning, der gennem konkrete projekter vil yde en indsats for miljøet.

I løbet af et år arrangerer vi sammen med STRANDET, Race for Oceans Foundation og Green Kayak en række strandrensninger, hvor vi inviterer vores kunder med til at deltage. Vi håber, at oplevelsen til en strandrens eller kajaktur vil medføre, at man begynder at tænke over sine egne forbrugsvaner og ikke mindst tænker på at reducere forbruget af plastik i dagligdagen.

VI SAMLER HAVPLAST SAMMEN

Vælg Greentels Ocean-abonnement og hjælp os i kampen mod havplast sammen med Race for Oceans, STRANDET og GreenKayak.


Det koster 30 kr. at få opsamlet 1 kg havplast.
Når du vælger et Ocean-abonnement giver du hver måned 15 kr. til havplast-opsamling.
Vi giver også 15 kr. og derved kan vi sammen få samlet 1 kg havplast hver måned.

Der er rigtig meget plastik derude på strandene og i havnene, at vores mål bare er at få samlet så meget plastik fra strandene som overhovedet er muligt...
I 2022 fik vi samlet mere end 5 tons plastik - og det vil vi overgå i 2023, men det kan vi kun med din hjælp!


Ocean-abonnement:
• Pris: 99 kr./md.
• Fri tale i DK/EU
• 15 GB data i DK (heraf 8 GB EU data)
• Fri SMS/MMS i DK/EU
Vi giver 15 kr. & du giver 15 kr. = 30 kr. = 1 kg havplast hver måned

 

Kan bruges i hele EU
FRItale
25GB dataHeraf 12 GB i EU
Fri SMS/MMS
Tilvalg
29,-
99 kr.
/md.

Vi har siden 2020 arbejdet sammen med Jens og Julie STRANDET, med den fælles mission af holde strandene i Thy fri for plastik og sætte fokus på plastforurening.

STRANDET genbruger de fiskekasser som de finder på stranden og smelter dem om til nye produkter bl.a. til vores havplast nøgleringe.

Jens & Julie fra STRANDET

Jens & Julie fra STRANDET

Race for Oceans afholder hvert år stafet fra Sylt til Skagen, med det formål at sætte fokus på stigende plastik forurening på vores strande og i havet, samt kombinere sport og plastik-opsamling. Greentel har være med på stafetten siden 2020 og vi ser igen i år frem til at følge Signe på den lange 456 km tur fra Sild til Skagen.

SIgne fra Race for Oceans

SIgne fra Race for Oceans

GreenKayak har kajakker til udlån liggende i havne og åer rundt om i Danmark med det formål at få samlet det plastikaffald op, som flyder rundt i vandet.

Tobias startede GreenKayak, da han på sine kajakture rundt i København så hvor meget affald, der lå i vandet hver dag og besluttede sig for at gøre noget ved problemet. Greentel har været sponsor for 4 kajakker siden 2022.

Tobias fra GreenKayak

Tobias fra GreenKayak

GREENTELS
HAVPLAST MÅL 2023

Vi vil i samarbejde med både STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak opsamle alt det havplast vi overhovedet kan i 2023.

Med støtte fra dig håber vi, at vi gennem vores Ocean-abonnement og samarbejde med STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak, at vi kan få opsamlet endnu mere havplast i 2023 end de 5,1 tons vi nåede i 2022 - for der er virkelig meget derude endnu!

Vi afholder løbende strandrensninger med STRANDET i Thy og GreenKayak i København, samt deltager vi igen i år på Race for Oceans stafetten fra Sild til Skagen.

Jesper, Ida Marie & Line fra Greentel - på strandrens i Skagen.

GREENTEL PÅ STRANDRENS

I løbet af 2022 har vi afholdt en del strandrensninger på den jyske vestkyst sammen med STRANDET og Race for Oceans - bl.a. på Rømø, Agger Tange, Bøgsted Rende, Klitmøller og Skagen. Med GreenKayak opsamler vi havplast i åer og havne i Aarhus, Aalborg og København.

Vi glæder os til at samle endnu mere affald i havene og på stranden i 2023!

Greentel på strand- og havnerens i 2023

JANUAR 2023
Vi startede året med en havne-rensning i København den 28. januar sammen ned GreenKayak. Vi fik "fisket" 42 kg plastik op.

FEBRUAR 2023
Den 24. februar var vi på strandrensning med
Race for Oceans i Blokhus,
hvor det blev til 43 kg.

MARTS 2023
Den 5. marts var vi ved Lyngby Strand i Thy, her slog vi alle rekoder sammen STRANDET og fik samlet 865 kg! TAK for hjælpen til alle der kiggede forbi.

Greentel på strand- og havnerens i 2022

Langs kysten i Thy med STRANDET

 

Sammen med STRANDET fra Nørre Vorupør har vi i 2022 holdt kysten i Thy rens for plastik og affald. Det er blevet til rigtig mange kilo:

Agger Tange - 565 kg.
Bøgsted Rende - 130 kg.
Lyngby - 491 kg
Klitmøller - 385 kg.
Splittergab - 481 kg.

I alt mere end 2 tons affald i løbet af 2022!

Fra Sild til Skagen med Race for Oceans

 

I maj og juni 2022 deltog vi på 3 stop af den 19 dage lange Race for Oceans strandrensnings stafet fra Sylt til Skagen.

Stafetten løber over 456 km, hvor der bliver gået, løbet, cyklet og samlet en masse plastik på turen. Vi var med til starten på Rømø, midtvejs ved Slette Stand og slutningen på toppen i Skagen ved Grenen.

Sammen med Race for Oceans har vi samlet over 2 tons plastik og affald i 2022!

I havnene med GreenKayak

 

Vi har også været en tur i de grønne kajakker sammen med Green Kayak, hvor vi padlet i havnene i København, Århus og Aalborg - og fisket en masse plastik og affald op af vandet. Mere end 1,1 tons affald blev samlet i 2022!

WORLD CLEAN UP DAY

Lørdag den 17. september 2022 var det World Clean Up Day, som er en årlig begivenhed, der sætter fokus på plastik- og affaldsproblematikken i hele verden. Det er en dag, hvor der opfordres til at man samler plastik og affald op enten ved havet, i skoven eller bare foran hækken. Ida Marie fra Greentel tog en tur på paddle board på Gudenåen og samlede plastik - for der er jo også plastik i vores åer og fjorde.

DU KAN OGSÅ GIVE EN HÅND MED

Alle kan være med til at samle havplast.
Ta' en tur til stranden og saml alt det havplast, du kan finde på din gåtur.

Det hele tæller.

 

Følg med og se vores næste strandrensning:

HAVPLAST NØGLERING

Greentels havplast nøglering er håndlavet af STRANDET

STRANDET samler plastik op "udenfor døren" på strandene i Thy, knuser det til små stumper og smelter det sammen, så det kan støbes i forme og forvandles til de flotteste skildpadde-nøgleringe.

Når du bestiller et Ocean abonnement, får du en skildpadde-havplast-nøglering med :-)

Havplast-skildpadden kommer i 3 dele, som skal samles og sættes sammen med en nøglering.

De kommer i alle mulige farver, afhængig af, hvad der er skyllet op på standene. Det er hovedsagelig fiskekasser, der bruges til nøgleringe.

 

.

.

.

.

.