Bæredygtige flasker og net!

Hos Greentel går vi meget op i at vores emballage er bæredygtigt - og vi prøver hele tiden at finde nye grønne måder at gøre tingene på. Da vi skulle have produceret drikkeflasker og indkøbsnet ønskede vi derfor, at de skulle fremstilles af genbrugsmaterialer. Her faldt valget af materiale på genbrugte plastikflasker.    

 

Social plastic project

Vores drikkeflasker og blå net er produceret som en del af den canadiske organisation Plastic Banks "social plastic"-projekt.

Plastic Bank støtter bl.a. indbyggere i Haiti, Indonesien og Filippinerne. Når de indsamler plastaffald bliver de kompenseret økonomisk. Organisationen sørger også for at deres medarbejdere - eller collection community members som de kalder dem - har det rigtige tøj og udstyr til at indsamle plastikken, samt at de får adgang til forsikringer, uddannelse og andre services.

Plastikaffaldet indsamles blandt andet på de lokale strande og søer og giver altså mulighed for at arbejde mange steder fra. Ved at give indbyggerne mulighed for sikre arbejdsforhold og reel indkomst, støtter de de sårbare områder til et liv ud af fattigdom. 

Nyt liv til gamle plastikflasker

Alt det plastik, der indsamles, bliver sorteret og det, der kan genanvendes, bliver det - som fx her, hvor flasker bliver smeltet om til nye flasker og indkøbsnet.

Det genanvendte plastik er højkvalitets plastik, der sagtens kan bruges til mange nye produkter og er på ingen måde et affaldsprodukt.

Den er altså god nok, når der står "I used to be a bottle" på vores flasker og indkøbsnet! Hvad der engang var engangs-plastikflasker, kan nu bruges igen og igen. Greentel flaskerne er lavet af gamle plastikflasker og har et låg af bambus, der er den mest hurtigtvoksende plante på jorden og en godt materiale til bæredygtig produktion!
For hvert indkøbsnet bruges der 7 opsamlede plastikflasker! Vi bruger blandt andet vores net til indkøb og til at opsamle havplast når vi afholder strandrensninger!

Vi er glade for at give nyt og brugbart liv til gamle plastikflasker. 

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!