De vilde bede skal gøres forårsklar!

Hos Greentel byder vi foråret velkommen og går i bedene! Vores vilde bede har været i vinterhi indtil nu, hvor solen er begyndt at skinne mere og det er blevet varmere, så nu er det atter tid til, at de skal blomstre og bliver en summende oase for alle de mange bier, sommerfugle og insekter, der flyver forbi de vilde bede ved vores kontorbygning.​

 

Forårsklargøring af bedene

Vi er gået i bedene for at gøre dem klar til den nye sæson og har klippet de gamle stængler ned. Nogle blomster vil smide frø i efteråret og selvså til året efter, så vær opmærksom på, at der kan gemme sig flotte blomsterfrø i jorden!

Vil du tilføre nye frø til dine vilde bede skal de sås her i april/maj, så de små frø kan vokse med forårssolen. Dine vilde bede vil hurtigt blive et paradis for bier, insekter, sommerfugle og andre smådyr.

 

Når du starter bedet op

Generelt kræver de vilde blomster en mager jord, uden gødning. Derfor er det nemt at gå til fra år til år, men skal du starte et bed op fra bunden kan det være nødvendigt at blande sand i din jord, dét sted du vil have dit vilde bed. Planlægger du at anlægge dit bed et sted, der hidtil har været græsplæne, kan du med fordel udpege der hvor græsset har haft det sværest – det vil nemlig være den bedste jord for dine vilde blomster. Fjern græsset med så meget rod som muligt i det område du ønsker bedet og så dine blomsterblandinger. Det gør ikke noget at græsserne også vokser, men pas på, så de ikke overtager bedet. Hvis du kommer for sent i gang med dine vilde bede er det ikke sikkert at de blomstrer før til næste år, da nogle frø vil kræve frost for at begynde at spire.

 

Sommerfuglens Blomsterfrøblanding fra Greentel

I samarbejde med danske TagTomat har vi lavet en frøblanding, til dine vilde bede, med masser af blomster, der tiltrækker bier, sommerfugle og insekter. Sommerfuglens Blomsterblanding består af frø med en meget høj spiringsprocent – de samme frø, som professionelle gartnere og landmænd bruger. Blomsterblandingen er sammensat af gode frø fra Danmark og er pakket i poser på Nørrebro hos TagTomat. Greentels frøposer indeholder blandt andet brudeslør, gyldenlak, kæmpe marguerit, morgenfrue og velduftende aftenstjerne.

Og det er ikke blot bier, sommerfugle og insekterne, der får gavn af de vilde bede – de er også fantastisk smukke at se på. Når blomsterne rigtigt tager fat, kan du også plukke smukke buketter til dig selv, venner og familie.

Hos Greentel vil vi også gerne gøre en indsats for at gøre plads til mere vild natur. Derfor har vi selv etableret vilde bede foran vores kontorbygning, men vi vil også gerne udbrede viden om de vilde bede og gøre det nemt at komme i gang – for dig.

Derfor har vi fået produceret vores egen Greentel Sommerfugle Blomsterfrøblanding og sendt ud til kunder i foråret.

Husk at dele dine vilde bede med os på Facebook og Instagram. Tag Greentel og skriv #vildebede - så kan vi sammen være med til at udbrede viden om vigtigheden af de vilde bede!

  

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!