Kajakkerne er gået i vinterhi

Kajaksæsonen er nu slut og kajakkerne er gået i vinterhi indtil maj 2024. Sæsonen har budt på rekorder og nye kajakker, læs med og få et tilbageblik på denne sæson med GreenKayak. 

Vi har slået vores egen rekord!

De frivillige, der er hoppet i vores grønne kajakker i år har gjort en kæmpe indsats og opsamlet 1.850 kg hav-affald! Vi har slået vores rekord fra sidste år med mere end et halv ton – det er SÅ godt gået af alle de frivillige, der har sejlet en tur i kajakkerne og gjort en forskel for miljøet!

I kampen mod plastik i havnene, tæller alt! Ofte er det mindre stykker plastik, så som poser og engangs-krus, der kun vejer ganske få gram, som fiskes op, fra de grønne kajakker. Så at have samlet mere end 1.8 tons er virkelig imponerende. Ligeså imponerende det er, at have indsamlet en så stor mængde affald, ligeså trist er det, at det i første omgang er endt i naturen og i vandet – og under vandoverfladen findes der endnu mere. Derfor er det så vigtigt at vi alle sammen tager del i kampen mod havplast!

 

Nye kajakker i 2023

I 2023 har vi søsat to nye, grønne kajakker. Vi startede sæsonen ud med at sætte en ny kajak i vandet i Struer. Kajakken ligger ved Struer Aqua Park, der er et skønt sted for vand-sport, i virkelig flotte omgivelser. 

I august fik vi endnu en kajak i vandet – denne gang i Odense, så også Fyn kom på kortet hos GreenKayak. Kajakken ligger i Odense Havn og det er Grønt Odense & Kajakklubben Odin, der hjælper til med turene i den grønne kajak.

Vi er nu oppe på at være partnere på 5 af GreenKayaks kajakker. De ligger i henholdsvis Struer, Odense, Aarhus, Aalborg og København.

 

 

GreenKayaks store milepæl

Med sæsonens afslutning har GreenKayak rundet et skarpt hjørne og der er nu – i alt – siden de startede i 2017, samlet mere end 100 tons (!!!) affald i de grønne kajakker. Det er en utroligt flot indsats fra alle de frivillige, der har brugt kajakkerne, sejlet en tur og opsamlet affaldet. 

 

En kæmpe tak skal lyde

Vi vil gerne sende en stor tak til alle de frivillige, der har sejlet i de grønne kajakker, samt alle vores kunder der hver måned er med til at gøre en forskel igennem jeres mobilabonnement.

Det er jer, der muliggør vores samarbejde med GreenKayak og er med til, blandt andet at søsætte endnu flere kajakker og sprede budskabet, så vi sammen kan samle endnu mere havplast og -affald fra de danske havne, kanaler og åer.

På den måde, er I hver måned med til at samle havplast, gennem jeres mobilabonnement!

Du kan læse mere om vores samarbejde med GreenKayak her. 

 

 

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!