Vil du gerne gøre noget godt for miljøet? Du kan faktisk gøre en forskel ved at tænke over, hvad du gør med din mobil – både når du skal af med din gamle og når du skal have dig en ny.
Vi giver dig her 4 tips til, hvordan du kan gøre dit telefonbrug lidt mere grønt.

 

1. Køb brugt, når du skal have nyt
Det slider på miljøet, når der bliver produceret nye telefoner. Ved at købe brugt elektronik hjælper du derfor med at reducere forbruget af råstoffer. Samtidig sparer du penge og du kan få en rigtig god telefon, der ser ud og fungerer som ny.
Vil du være sikker på, at du køber en god brugt telefon, bør du handle hos butikker, der gennemtester batterilevetid og ydeevne for dig.
Hos Greentel tester vi alle vores genbrugte produkter inden salg. Du kan se vores udvalg af refurbished iPhones her.

2. Vælg en Fairphone – et fair alternativ
Det hollandske firma Fairphone producerer smartphones, hvor bæredygtigheden er i højsædet. En Fairphone er fremstillet af genanvendelige materialer, fairtrade-metal og er produceret under ansvarlige arbejdsforhold – og med en almindelig skruetrækker kan du selv udskifte telefonens ”indmad”. Så behøver du ikke købe en helt ny telefon, hvis f.eks. kameraet eller batteriet går i stykker.
Som en af de få danske forhandlere sælger vi hos Greentel Fairphones i vores webshop. Læs mere om Fairphone 4 her.

3. Skil dig af med din elektronik på den mindst miljøbelastende måde
Hvis du står i en situation, hvor din gamle telefon ikke kan sælges videre, bør du undersøge, hvordan du skiller dig af med den uden at skade miljøet.
Faktisk kan mange af de metaller, der findes i vores smartphones genbruges. Men det kræver, at du sorterer dit elektroniske affald på den rigtige måde.
Du må ikke smide din brugte telefon direkte i skraldespanden. I stedet kan du aflevere den i containeren til småt elektronik på din lokale genbrugsstation. Hvis du bor i lejlighed, findes der formentlig også en særlig beholder til elektronik blandt dine containere.

4. Vælg et grønnere abonnement
Sidst men ikke mindst - du kan vælge et grønt mobilabonnement. Som kunde hos Greentel støtter du hver måned bæredygtige og grønne projekter.
I samarbejde med Randers Regnskovs Naturfond har vi opkøbt regnskov i Ecuador til natur- og dyrebevarelse. Ligesom vi støtter Race for Oceans Foundations og STRANDETs mission om at opsamle de enorme mængder af plastik, der dagligt skylles op langs vestkysten.

Du kan læse mere om vores abonnementer her og om vores udvalg af refurbished iPhones her.

 

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!