Du kan nu få 5G hos Greentel som et tilkøb til dit mobilabonnement. Men hvad er 5G helt nøjagtig og hvad er fordelene ved at være på 5G-netværket? Læs med her og bliv klogere på den nyeste generation af mobildatateknologi!

Hvad er 5G?

5G står for femte generation af mobilnetværket og er en videreudvikling af teknologien til trådløse forbindelser. Med 5G får du mere end bare ”et hurtigere 4G”. 5G anvender nemlig nye frekvensområder, hvilket svarer til at føje nye spor til en motorvej.

5G giver mulighed for større kapacitet, højere hastighed, mere sikkerhed og minimal responstid på overførsel af data. Du får altså lynhurtigt internet ved at opgradere til 5G hos Greentel – både når du er hjemme eller på farten!

Sådan får du 5G

Alle kan få 5G!
Det kræver blot, at du har en telefon, der kan komme på 5G-netværket og at du bor i et område, hvor der er 5G-dækning. Du kan aktivere 5G på dit eksisterende mobilabonnement for 29 kr./md. ved at logge ind på "Mit Greentel" under menuen "Services" eller kontakte kundeservice.

Tilkøb 5G til dit mobilabonnement

Kan bruges i hele EU
10timersTaletid
10GB dataHeraf 10 GB i EU
FRI SMS/MMS
Tilvalg
29,-
79 kr.
/md.
Kan bruges i hele EU
FRITale
30GB dataHeraf 13 GB i EU
FRI SMS/MMS
Tilvalg
29,-
89 kr.
/md.
Kan bruges i hele EU
FRItale
40GB dataHeraf 14 GB i EU
FRI SMS/MMS
Tilvalg
29,-
99 kr.
/md.

-

Du kan også vælge et af vores mobilabonnementer, hvor 5G allerede er inkluderet

Kan bruges i hele EU
FRItale
100GB dataHeraf 21 GB i EU
FRI SMS/MMS
Tilvalg
0,-
149 kr.
/md.

-

Fordelene ved 5G

Højere hastighed
Med 5G får du en væsentligt højere datahastighed, der gør både up- og download hurtigere. Det har stor betydning, når du streamer film eller musik, arbejder med store filer eller billeder – eller i forbindelse med gaming og spil.

Bedre kapacitet
Danskernes dataforbrug stiger med ca. 40% om året, og antallet af enheder, der kobles på nettet (IoT), som sender og modtager data, accelererer i disse år. Med implementeringen af 5G vil netværket kunne møde dette voksende kapacitetskrav – og det udbygges i takt med, at behovet stiger.

Ingen forsinkelser
5G har en minimal responstid, som er svartiden mellem digitale enheder. Med 5G er det altså slut med forsinkelser, når du surfer på nettet, streamer eller spiller online.

Energieffektivitet
5G-netværket vil, når det er udbygget, levere datatrafik med et energiforbrug, der er ca. fem gange lavere end 4G-netværket. Blandt andet er det muligt at etablere selvstændige, private netværk, som kan konfigureres til dit særlige behov.


5G er fremtiden
– og i takt med at 5G-netværket bliver færdigbygget kommer både privat- og erhvervskunder til at nyde godt af den høje hastighed og stabile kvalitet, som netværket tillader. 5G vil gøre de mindre forsinkelser, der findes i de nuværende 4G netværk, næsten ubetydeligt små. 5G vil også gøre den gammelkendte problematik med, at man altid er afhængig af, hvor meget trafik, der er på netværket, mindre.

 

-

Har du spørgsmål til 5G kan du læse mere her eller kontakte kundeservice.

-

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!