Sådan kan du gøre en forskel

Plastik i havene har store konsekvenser for jordens økosystem. Hvert år ender 8 millioner ton plast i havet og dræber hundredtusindvis af dyr.

Blandt fisk, planter og koralrev flyder i dag mere end 150 millioner ton plast. Også i Danmark kan vi se konsekvenserne af de store mængder plastik og problemet ser ud til at vokse. World Economic Forum fortæller i en rapport, at den samlede vægt af havplast vil overstige vægten af fisk i 2050, hvis udviklingen fortsætter som i dag.

Hos Greentel tror vi på, at vi har et fælles ansvar for at ændre situationen. Også selvom det kan virke uoverskueligt at tage medansvar for et problem, der er så stort og verdensomspændende som plastik. Ved at justere små ting i din hverdag, kan du faktisk gøre en positiv forskel. 

Vi har samlet fire vaner, du kan indføre i kampen mod havplast.

1. Drop engangsplast

Prøv at minimere dit brug af den plast som du alligevel smider ud indenfor kort tid.
Plastik er så integreret i vores hverdag, at vi kan være blinde for, hvornår vi kan undvære den. Tænk over det næste gang, du handler ind. Du kan eksempelvis købe en mælk uden skruelåg eller en genbrugelig mulepose fremfor en plastpose til din varer.

Hos Greentel har vi bl.a. fået lavet vandflasker og indkøbsnet af gamle plastikflasker.

2. Saml affald i naturen

Gør det til en vane at samle affald, når du går tur på stranden eller i skoven. Det store problem ved plastik er, at det ikke nedbrydes. Så snart vi efterlader plastik i naturen, er det ikke længere affald men forurening. Derfor gør det en kæmpe forskel, at du fjerner det affald, du støder på i det fri.

I årets løb afholder vi en række strandrensninger med vores samarbejdspartnere STRANDET og Race for Oceans Foundation, hvor vi fjerner affald fra vestkysten. Følg med i hvor og hvornår den næste strandrensning afholdes her.

3. Sorter dit affald

Når du sorterer dit affald korrekt, er der en større sandsynlighed for, at dit plastik bliver genanvendt eller bortskaffet på bedst mulig vis. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at sortere dit affald.

4. Støt de organisationer, der gør en forskel

Ingen kan gøre alt alene, men sammen kan vi gøre meget.

Du kan støtte de virksomheder og organisationer, der har dedikeret sig til at fjerne plastik fra havnene. Det kan være med et enkelt beløb eller et månedligt medlemskab.

 

Vi støtter verdensmål 14

FN har opstillet 17 verdensmål, der skal sikre en bæredygtig udvikling i alle FNs medlemslande.

Hos Greentel fokuserer vi på verdensmål 14 og 15, der kæmper for at bevare verdens have og naturens ressourcer. Ved at opsamle havplast sammen med STRANDET og Race for Oceans, sætter vi et større fokus på livet i havet.

GREENTELS OCEAN ABONNEMENT

Med et abonnement hos Greentel støtter du hver måned Greentels samarbejdspartnere STRANDET og Race for Oceans, der begge har gang i ambitiøse havplast-opsamlings-projekter.

Sammen gør vi en indsats for at fjerne den plastik, der både forurener vores hav, natur og dyreliv - og uanset hvilket abonnement du vælger, støtter du vores samarbejdspartnere.
Vælger du vores Ocean-abonnement støtter du med dit eget bidrag oven i hver måned.

Sommer kampagne med ekstra EU data
FRItale
25GB dataHeraf 28 GB i EU*
Fri SMS/MMS
Tilvalg
29,-
99 kr.
/md.

Få vores grønne nyheder på mail

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Indtast din e-mailadresse herunder og tryk på "abonner" - så får du vores grønne mails direkte i din indbakke.