RACE FOR OCEANS
Signe fra Race for Oceans
OM RACE FOR OCEANS
Race for Oceans' mission er at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os. Den store mængde af plast i verdenshavene er en kæmpe udfordring for havet og dets beboere, derfor er det vigtigt at skabe opmærksomhed på problemet og gøre en aktiv indsats for Verdensmål 14 - Livet i havet.
Race for Oceans har en vision om at blive en af de mest bæredygtige events i verden. De ønsker at kunne inkludere alle mennesker, uanset forudsætninger i deres aktiviteter, da formålet vedrører os alle. I september 2020 modtog Race for Oceans Verdensmålsprisen for deres arbejde med at sætte fokus på Verdensmål 14 - Livet i Havet.
STAFET FOR HAVET
Hvert år afholder Race for Oceans bl.a. en stafet fra Sylt til Skagen, hvor man går, løber eller padler langs den jyske vestkyst og samler havplast på turen. Ruten er i alt 456 km og er et event, hvor der skabes synergi mellem sport, strandrensning og viden.
VERDENSMÅL & PLASTIK PELLETS
Vi har snakket med Signe fra Race for Oceans Foundation om stafetten fra Sild til Skagen, hvor der samles havplast over 456 km. Stafetten sætter fokus på sport, strandrensning og Verdensmål 14: Livet i havet - herunder den kæmpe plastikproblematisk, der er i havene og alt det microplast, der ligger på vores strande.
Episode 1 - Race for Oceans
Episode 2 - Verdensmål 14 - Livet i havet
Episode 3 - Plastik Pellets
Episode 4 - Hvad er løsningen
VI SAMLER HAVPLAST SAMMEN
Når du vælger et Greentel abonnement, støtter du hver måned vores projekt med opsamling havplast.
Det er ildsjælene STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak, der opsamler havplastik på strandene langs Vesterhavet og i de danske havne for os.
I 2023 fik vi samlet mere end 5,8 tons plastik. Det skal vi som minimum også nå i 2024, men det kan vi kun med din hjælp, når du vælger et mobilabonnement fra Greentel.
/md.
EN ROBOT PÅ STRANDEN
Race for Oceans er ved at udvikle en robot, der selv kan scanne, identificere og opsamle de små "plastik-perler", der ligger på vores strande.
I september 2023 indgik Race for Oceans et samarbejde med Trifork om at udvikle en robot, der ved hjælp af AI kan opsamle plast pellets i sandet.
Prototypen blev lanceret i juni 2024, og nu er det tid til næste skridt! Trifork arbejder nemlig videre med at få robotten klargjort til udendørs brug, mens Race for Oceans arbejdere med at udvikle et datasæt udfra de droneoptagelser, de har optaget af plast pellets langs Vestkysten. Dronen bruger datasættet til at lære at genkende plast pellets i forskellige miljøer og opsamle dem.
I fremtiden skal dronen bruges til at finde plast pellets-hotspots, så man ved, hvor robotten skal sættes ind. Robotten afsætter desuden et markant mindre aftryk på naturen, end vi mennesker gør, når vi opsamler dem med håndkraft. Som kunde hos Greentel er du med at støtte Race for Oceans robot-projekt.
GREENTEL & RACE FOR OCEANS PÅ STRANDRENS I 2024
I hele sommerferien har Race for Oceans afholdt strandrensninger i området omkring Løkken og Blokhus.
I uge 30 var vi en tur på stranden i Blokhus sammen med Signe og samle havplast. Her fortalte hun om problemet med plast pellets på strandene og i havet, og hvad vi som forbruger kan gøre for stoppe det -> mindske vores forbrug af plastikprodukter = mindre plastikproduktion = mindre plastikspild.
STRANDRENS 2023
I februar 2023 var vi med på strandrens sammen med Signe og hele Race for Oceans teamet i Blokhus, hvor det blev til 43 kg plastik-affald!
RACE FOR OCEAN STAFETTEN
I maj og juni 2022 deltog Greentel igen på Race for Ocean stafetten. Vi var med på 3 stop af den 19 dage lange Race for Oceans strandrensnings-stafet fra Sylt til Skagen.
Stafetten løber over 456 km, hvor der bliver gået, løbet, cyklet og samlet en masse plastik på turen. Vi var med til starten på Rømø, midtvejs ved Slette Stand og ved slutningen på toppen, i Skagen ved Grenen.
Sammen med Race for Oceans har vi samlet over 2 tons plastik og affald i 2022!
.
.
.
.
.