RACE FOR OCEANS

Signe fra Race for Oceans

OM RACE FOR OCEANS

Race for Oceans' mission er at skabe fokus på den stigende plastikforurening i havene omkring os. Den store mængde af plast i verdenshavene er en kæmpe udfordring for havet og dets beboere, derfor er det vigtigt at skabe opmærksomhed på problemet og gøre en aktiv indsats for Verdensmål 14 - Livet i havet.

Race for Oceans har en vision om at blive en af de mest bæredygtige events i verden. De ønsker at kunne inkludere alle mennesker, uanset forudsætninger i deres aktiviteter, da formålet vedrører os alle. I september 2020 modtog Race for Oceans Verdensmålsprisen for deres arbejde med at sætte fokus på Verdensmål 14 - Livet i Havet.

STAFET FOR HAVET

Hvert år afholder Race for Oceans bl.a. en stafet fra Sylt til Skagen, hvor man går, løber eller padler langs den jyske vestkyst og samler havplast på turen. Ruten er i alt 456 km og er et event, hvor der skabes synergi mellem sport, strandrensning og viden.

VERDENSMÅL & PLASTIK PELLETS

Vi har snakket med Signe fra Race for Oceans Foundation om stafetten fra Sild til Skagen, hvor der samles havplast over 456 km. Stafetten sætter fokus på sport, strandrensning og Verdensmål 14: Livet i havet - herunder den kæmpe plastikproblematisk, der er i havene og alt det microplast, der ligger på vores strande.

Episode 1 - Race for Oceans

Episode 2 - Verdensmål 14 - Livet i havet

Episode 3 - Plastik Pellets

Episode 4 - Hvad er løsningen

VI SAMLER HAVPLAST SAMMEN

Når du vælger et Greentel abonnement, støtter du hver måned vores projekt med opsamling havplast.

Det er ildsjælene STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak, der opsamler havplastik på strandene langs Vesterhavet og i de danske havne for os. Det koster 30 kr. at få opsamlet 1 kg havplast.

Hvis du ønsker at støtte endnu mere, så kan du give 15 kr. ekstra pr. måned oveni dit mobilabonnement, som går ubeskåret til opsamling af havplast.

I 2023 fik vi samlet mere end 5,8 tons plastik. Det skal vi som minimum også nå i 2024, men det kan vi kun med din hjælp, når du vælger et mobilabonnement fra Greentel.

Kan bruges i hele EU
FRITale
30GB dataHeraf 13 GB i EU
FRI SMS/MMS
Tilvalg
29,-
15,-
89 kr.
/md.

HAVPLAST MÅL FOR 2024

Vi vil i samarbejde med både STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak opsamle alt det havplast vi overhovedet kan i 2024.

Med støtte fra dig, gennem dit mobilabonnement, håber vi, at vi i samarbejde med STRANDET, Race for Oceans og GreenKayak, kan få opsamlet endnu mere havplast i 2024, end de 5,8 tons vi nåede i 2023 - for der er virkelig meget derude endnu!

Vi afholder løbende strandrensninger med Race for Oceans og er med på stafetten fra Sild til Skagen.

Så kom og gi' en hånd med!

GREENTEL & RACE FOR OCEANS PÅ STRANDRENS

Vi startede 2023 med en strandrens sammen med Signe og hele Race for Oceans teamet i Blokhus, hvor det blev til 43 kg plastik-affald!

RACE FOR OCEAN STAFETTEN

I maj og juni 2022 deltog Greentel igen på Race for Ocean stafetten. Vi var med på 3 stop af den 19 dage lange Race for Oceans strandrensnings-stafet fra Sylt til Skagen.
Stafetten løber over 456 km, hvor der bliver gået, løbet, cyklet og samlet en masse plastik på turen. Vi var med til starten på Rømø, midtvejs ved Slette Stand og ved slutningen på toppen, i Skagen ved Grenen.

Sammen med Race for Oceans har vi samlet over 2 tons plastik og affald i 2022!

Race For Oceans Stafet 2022 - Rømø

Race For Oceans Stafet 2022 - Rømø

Race For Oceans Stafet 2022 - Slette Strand

Race For Oceans Stafet 2022 - Slette Strand

Race For Oceans Stafet 2022 - Skagen

Race For Oceans Stafet 2022 - Skagen

Strandrens Løkken

Strandrens Løkken

.

.

.

.

.