Insekthoteller til biller, sommerfugle, bier og andre smådyr

Hos Greentel har vi et smukt og stort insekthotel der er produceret af borgere fra VoksenBøgens socialpædagogiske dagstilbud i Vodskov. Insekthotellet giver levesteder til de mange insekter, der kommer forbi og er fremstillet i naturmaterialer. Men vidste du, at det er muligt selv at lave et insekthotel? Og så endda med materialer som de fleste har derhjemme eller kan finde i naturen!

 

 

Så lidt skal der til

Det kræver ikke ret mange ting at skabe et godt insekthotel. Det meste kan du finde i naturen – og så kan du genbruge dine konservesdåser fra madlavningen.

Alt du skal bruge, for at komme i gang er:

Brugte konservesdåser. Dåsen skaber ly og læ til de mange insekter.
Forskellige naturmaterialer, som f.eks. kogler, kviste, sten og gran.
Saks og snor, evt. jutegarn eller lædersnor.

Sådan laves insekthotellet

Når du fylder dåsen med dine naturmaterialer, skal du tænke over at skabe luft, gange og huller til insekter, så de kan komme ind og ud af insekthotellet. Det gør du ved blandt andet at bruge forskellige materialer i varierende størrelser, samt ved at bruge ting der fra naturens side er er ’luftige’ – det kunne være grankogler.

 

Skab dit helt eget udtryk

Du kan bruge forskellige størrelser dåser, samt variere hvor mange dåser du bruger, for at skabe forskellige og unikke insekthoteller. Du kan binde dine dåser sammen på alverdens måder og evt. lave en løkke så dit insekthotel kan hænges op. Snoren vil også udgøre en kravlebane for insekterne, og gøre det lettere at vandre på insekthotellets overflade.

Afhængig af udseende, størrelse og hvor insekthotellet placeres vil det tiltrække forskellige insekter, som bier, biller og sommerfuglelarver. Derfor kan du med fordel placere flere forskellige insekthoteller rundt omkring i din have!

 

4 gode grunde til at lave insekthoteller

  1. Få hjælp til at holde dine planter fri for bladlus! Mariehøns er særdeles nyttige hjælpere, da de spiser bladlus og lignende. Mariehøns overvintrer i klynger, så det er godt at skabe små hulrum til dem i insekthotellerne, f.eks. ved at bruge grankogler - og des flere levesteder til mariehønsene, des flere små havehjælpere får du!

  2. Mange af de vilde bier og hvepse der lever i insekthotellerne medvirker til at bestøve dine frugttræer, planter og buske. Når du skaber plads til dem i haven, får du flotte blomster og skønne frugter & bær, som tak for hjælpen!

  3. Du er med til at øge biodiversiteten og skabe hjem til havens aller mindste beboere – samtidig får du en større bevidsthed og viden om livet i haven. Du får mulighed for, på helt tæt hånd, at følge med i insekternes liv og udvikling.

  4. Når du sår blomsterblandingen fra Greentel skaber du de helt optimale betingelser for bland andet sommerfuglene og bierne i haven. Og som en bonus får du de smukkeste blomster at se på!

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!