Grønnere simkort

Hos Greentel bestræber vi os hele tiden på at blive endnu grønnere i alt hvad vi gør - derfor er vi stolte af at meddele, at fra nu af, er Greentels simkort:

Halv størrelse OG lavet af genbrugsplast!

Hvorfor er det oprindelige simkort så stort?

En stor del af simkortet er bare en ’holder’ for det simkort der indsættes i din telefon, smart-watch, alarm eller andet udstyr.

Det fulde simkort har samme størrelse som et dankort. Størrelsen er en standardstørrelse for mange ting, deriblandt dankort, kørekort, diverse billetter og datidens telekort der blev brugt i telefonboksene. De første mobiltelefoner var også så store at den fulde størrelse af simkortet sagtens kunne passe ind i telefonerne.  


Men faktisk er chippen nogenlunde samme størrelse som den altid har været – og det gælder både på de originale, store simkort, samt mini, micro og nano der bruges i dag. 
 

Når simkortet halveres

Simkortet består altså af en hel del plast, der ikke længere har ret meget funktion. Derfor kan vi – blot ved at reducere størrelsen på simkortet spare rigtig meget plastik! Hver gang vi fremover sender et simkort, vil der kun blive brugt halvt så meget plastik.

 

Et simkort vejer ikke ret mange gram, men selv de mindste valg vi foretager os, kan gøre en forskel over tid.

Genbrugsplast

Udover at vi nu halverer simkortene, ændrer vi også plasttypen fra almindelig jomfru-plast til genbrugsplast!

 

Ved at bruge genanvendt plastik mindsker vi CO2-udledningen, da det kræver meget mindre energi at bruge genanvendt plast end at producere ny plast! 

Når vi genanvender 1 kg plastik udledes der ca. 2,2 kg CO2 mindre, end ved at bruge 1 kg ny plastik. (Kilde: Dansk Affaldsminimering)

eSIM

Hos Greentel tilbyder vi selvfølgelig også eSIM!

 
Et eSIM er et elektronisk simkort, som du får via en QR-kode på mail. Med et eSIM kan vi altså helt undgå det fysiske kort og ressourcerne der bruges på det.

  

I de fleste nyere telefoner er det muligt at bruge eSIM, du kan tjekke om din telefon er kompatibel med eSIM her.  

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!