Den er med os overalt. På bussen, i køkkenet, i supermarkedet, i sofaen, ved spisebordet – måske endda på toilettet. Den er vores indkøbsliste, vores pendlerkort, vores musikafspiller, vores GPS, vores kogebog og vores sociale medie. Vores telefon er blevet et uundværligt redskab for os, som vi hele tiden har ved hånden. I gennemsnit bruger vi vores telefon 4,8 timer om dagen (og vi rører ved den op til 5.000 gange på bare én enkelt dag)

Alligevel er det de færreste af os, der tænker over, at vores mobiltelefoner er fyldt med bakterier.

3 ud af 4 har aldrig rengjort deres mobil

Fordi vores telefoner er med os over alt, bliver de udsat for et væld af mikroorganismer og bakterier i løbet af en dag. Og selvom de fleste mennesker jævnligt vasker hænder, viser undersøgelser, at langt størstedelen af os aldrig nogensinde har desinficeret vores telefoner.

For mens Coronaepidemien har lært os vigtigheden af god håndhygiejne for at forhindre sygdomssmitte, har der ikke været fokus på, at vores mobiltelefoner faktisk er potentielle sygdomsspredere.

Tænk over det: Vi overfører spyt til vores telefoner, når vi taler ind i dem, vi udsætter dem for fækal forurening, når vi har dem med på toilettet og vi opbevarer dem ofte i et lukket miljø i lommen eller håndtasken, hvor bakterier kan trives. Med andre ord er vores mobiltelefoner det perfekte levested for et hav af bakterier, som vi får på hænderne, hver gang vi håndterer mobilen, og som kan gøre os syge. 

Hvad kan du gøre?

Så mens vi er blevet bedre til at huske at vaske hænder, glemmer vi altså, at mobiltelefonen er blevet som en forlængelse af vores hånd, som også bør rengøres jævnligt. Og det er heldigvis ganske nemt og hurtigt at komme bakterierne på mobilen til livs.  Forskere anbefaler, at man desinficerer sine touch-enheder (det vil sige både smartphones og tablets) hver dag med antibakterielle desinfektionsmidler beregnet til elektroniske apparater.

Du bør ikke rengøre skærme med køkkenrulle eller håndklæder - brug i stedet en mikrofiberklud, så du ikke laver ridser. Ved at rengøre din mobil dagligt reducerer du både risikoen for selv at blive syg og sprede smitte til andre.

Næste gang, du tager mobilen frem, kan du altså tænke på, at den gennemsnitlige smartphone er 6,5 gange mere beskidt end et toiletbræt. Så får de fleste nok lyst til at give mobilen en tur med kluden.

Køb AM Screen Cleaning Mist sammen med dit Greentel mobilabonnement eller ved at logge inde på "Mit Greentel"

Læs mere om AM Screen Cleaning Mist HER

 

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!