Kom med en dag til strandrens!

Greentel afholder i løbet af året strandrensninger sammen med både STRANDET og Race For Oceans, samt havnerensninger i samarbejde med GreenKayak. Det gør vi for at opsamle noget af alt det plastik- og havaffald, der hver dag flyder rundt i havet.
Er du interesseret i at vide mere om, hvad vi gør og hvordan en strandrens kan forløbe, så læs med her ⬇️

 

Dét sker inden en strandrens

Op til en strandrens sørger vi altid for at fortælle om, hvor og hvornår vi skal mødes, så ingen går forgæves.
Ved strandrens er der ingen tilmelding og du kan altid tage ekstra venner og familie med! Det synes vi kun er fantastisk – for jo flere vi er, jo mere kan vi samle!

Husk at tage det rigtige tøj på efter vejrforholdene og hav gerne et tørt og varmt sæt tøj liggende i bilen, til når vi er færdige – det er aldrig til at vide om man vælter ned i noget vådt sand eller bliver strintet på af en bølge (vi taler af erfaring. Ups!). En ting vi kan garantere, det er sand i skoene 😊

 

 

 

1, 2, 3 - sæt i gang!

Vi mødes på det aftalte tidspunkt og sted/lokation, byder velkommen og uddeler poser til at samle hav-affaldet i.

Vi har altid én stående ved vores beachflags til at uddele poser og tage imod de fyldte poser, der kommer ind, så hvis du ikke kan komme fra start af, er det ikke noget problem.
Du bestemmer selv hvor og hvor langt du vil gå, og hvor meget tid du vil være med - det er helt op til dig!

Saml alt det plastik og hav-affald op, du møder på din vej. Nogle gange skal du bukke dig ned 10 gange indenfor 5 meter og andre gange er der længere mellem affaldet. Se det som en gåtur eller skattejagt og saml det sammen som du finder!

 

 

Gode tips når du samler

Mængden af hav-affald og plastik afhænger meget af, hvilken strand vi besøger, samt hvordan vejret har været op til strandrensningen. Hvis det har blæst meget, er der som regel kommet rigtig meget affald ind på stranden. Hvis der ikke er så meget at finde på stranden så prøv at gå op i klitterne. Sandbankerne og sivene holder på affaldet når det blæser, så der kan gemme sig rigtig meget hav-affald.

Indstil øjnene til at lede efter alt med farver! De naturlige og organiske ting på stranden er som regel ikke i stærke, kontrastfyldte farver. Derfor kan du lettere finde frem til hav-affaldet, hvis du kigger efter de unaturlige farver, som rød, blå og grøn.

Prøv også at si sandet – enten med en si, eller blot med hænderne – og se alle de plastik pellets der dukker frem. Plastik pellets er det råmateriale i plastik, oftest i form af små ”piller” på ca. 2-6 mm i størrelse, som bruges til at fremstille diverse plastik produkter. Det er altså ’jomfru’-plastik fra produktion der blandt andet flyder på vores strande!

 

 

 

Fangsten samles sammen

Når strandrensningen er færdig samler vi alle de fyldte poser, store fiskekasser og hvad der ellers er fundet på standen sammen.

”Fangsten” vejes og noteres. Nogle gange er det et mindre antal kg, men består af utallige mængder små plastik, der er mindst ligeså vigtige at få fjernet, som de store ting der vejer meget! Alt tæller i det store regnskab!

En lille del af den plastik vi indsamler kan vi genbruge. Resten af affaldet, der ikke kan genanvendes, afleverer vi til kommunen, der sender det til forbrænding.

 

 

Tak for i dag

Vi er så taknemmelige for alle dem der deltager i vores opsamlings events! Det betyder virkelig meget, at der er så mange der har tid og lyst til at komme og give en hånd med – for det handler blot om at gå en tur ved stranden, få frisk luft og motion, og samle det plastik du ser på din vej! Og så gør det altid gåturen lidt sjovere, når der er noget at gå og lede efter! Vi glæder os til at hilse på alle jer, der ligesom os brænder for at gøre en forskel!

Efter strandrensen deler vi som regel lidt lækkerier ud i form af f.eks. kage, saft, børneposer med aktiviteter eller andre ting.

På nogle strækninger er der ikke internet, men når du igen får net er du meget velkommen til at dele dine flotte og gode oplevelser med os – eller måske dit mærkeligste fund!
Tag @Greentelmobil og så reposter vi dine billeder og videoer, så vi sammen kan sprede budskabet om et plastikfrit hav!

 

Du kan få vores grønne nyheder direkte i din indbakke!

Modtag et månedligt nyhedsbrev med de nyeste blogindlæg, bæredygtige tips til hverdagen og grønne nyheder fra Greentel. Når du tilmelder dig, får du 50 kr. i rabat på din næste mobilregning ved Greentel!