FRA STRANDET PLAST TIL GORILLA

Hver dag flyder der tonsvis af plastik op fra havet på strandene - og det er ikke kun ude i verdenen, men også herhjemme i Danmark. Derfor har vi hos Greentel indgået et samarbejde med STRANDET og Race for Oceans, der begge har en mission for et plastik-frit-hav, om at samle alt det plastik op, der ligger på vores stande langs Vesterhavet. Men det er ikke nok blot at opsamle plastik, deres arbejde handler i stor stil om at formidle og sætte fokus på den kæmpe problematik som plastik i havet er blevet.

For at vi kan få vendt det, så skal vi starte med vores egen forbrug, og gentænke hele vores plastikforbrug i hverdagen. Vi skal også blive meget bedre til at genanvende vores plastikaffald i stedet for at smide det ud, hvor det bliver brændt og udleder CO2. Vi skal have flere cirkulære processor ind, så vi genbruger i stedet for at producere nyt.

GENANVENDELSE AF STRANDET PLAST

Vi har taget en tur til Nørre Vorupør og snakket med Jens fra STRANDET om hele plastikproblematikken og om hvordan de genanvender det plastik som de opsamler på strandene. Jens fortæller bl.a. om processen, hvor de renser og kværner gamle fiskekasser til granulat, der så smeltes om til fine gorillaer, nøgleringe og meget mere.
- det handler om at give strandet plastik ny værdi.

SÅDAN SAMLER DU DIN GORILLA NØGLERING

Når du modtager din gorilla kommer den i 4 dele som skal samles og sættes sammen til en gorilla-nøglering.
Hvis du skal have hjælp, kan du se med herunder :-)

De 3 gorilla dele, der skal samles.

Færdig gorilla-nøglering klar til brug!

.

VORES REGNSKOV

Siden 2019 har vi haft et samarbejde med Randers Regnskovs Naturfond om at opkøbt regnskov i Bigai i Ecuador til natur- og dyrebevarelse. Det er et naturprojekt, der handler om at passe på og værne om vores natur, så vi forsat i fremtiden har grøn og uberørt regnskov med et frodigt dyreliv.

Vi startede med at opkøbe 25 hektar regnskov i 2019 i Bigai (det svarer til ca. 50 fodboldbaner!) og nu har vi 65 hektar takket være vores kunder. Men det er ikke nok blot at købe regnskov - den skal også passe på. Derfor har Randers Regnskovs Naturfond ansat lokale medarbejdere i Bigai passe på området.

Vi har valgt at støtte bevarelsen af regnskoven i Bigai, da der er brug for flere skove og skovbevarelse i hele verden til at bekæmpe vores CO2 aftryk på kloden, for både klimaets, vores egen og fremtiden skyld.