Er din mobil klar til ferien?

Her er et par gode ferie-tips til mobilen - til dig, der rejser til udlandet.

 

Jeg skal rejse til et af de 37 EU lande, der er inkluderet i mit Greentel abonnement:

 1. Aktivere "Data roaming" i din telefon.
 2. Genstart din telefon, når du "lander" på din feriedestination i udlandet.

  Hvad kan jeg bruge i EU?
 3. Du kan anvende hele din tale- og SMS/MMS pakke i EU, men kun en andel af data-pakken. Du kan se på ”Mit Greentel”, hvor meget EU data, der er inkluderet i dit abonnement.
 4. Vær opmærksom på, at det kan være dyrt at bruge din mobil, når du befinder dig tæt på landegrænser, da telefonen kan gå på et netværk, der ikke er inkluderet i abonnementet. Her kan det være en fordel at sætte netværket til "Manuelt" i stedet for "Automatisk", så du forbliver på det netværk, der er med abonnementet og ikke bliver takseret for udlands data. Du kan også slå funktionen "Data Roaming" fra i din telefon.

  Mit forbrug:
 5. Følg dit forbrug i "Mit Greentel" app´en eller på greentel.dk.
 6. Når du har opbrugt al din EU data, vil du modtage en SMS og blive stoppet. Hvis du løber tør for data, kan du altid tilkøbe ekstra data via sms til 81111 eller opgradere dit abonnement på "Mit Greentel".
 7. Brug Wi-Fi i udlandet i stedet for mobildata - så sparer du på din EU-data.
   

Jeg rejser udenfor EU:

 1. Deaktivere "Data-roaming" i telefonen inden du forlader Danmark. Data i udlandet er meget dyrt.
 2. Genstart din telefon, når du "lander" på din feriedestination.
 3. Prisen på tale, data, SMS og MMS er afhængig af, hvilket land du befinder dig i - se priserne HER>>
 4. Har du telefonsvarer på, skal du deaktivere den, for at undgå høje tale-regninger, da du betaler for at modtage opkaldet på telefonsvaren.
 5. Du vil ikke kunne modtage/sende MMS, da MMS kræver mobildata.
 6. En SMS fylder 160 tegn. Skriver du over 160 tegn, vil du blive takseret for 2 eller flere SMS’er alt efter hvor mange tegn din SMS fylder.
 7. Lange SMS'er bliver konverteret til MMS'er, hvis de fylder over 480 tegn.
 8. Indsætter du humørikoner/emojis i din SMS, vil den blive konverteret om til en MMS - så undgå det, når du er i udlandet.
 9. iMessage virker kun, hvis du anvender mobildata eller er på Wi-Fi.
 10. Køb evt. et datakort simkort i ankomstlufthavnen som du kan bruge til data på ferien.

 

Gode tips:

 1. Hvis din telefon ikke kan finde netværket, når du er i udlandet og du har haft den genstartet, så skal du prøve at søge efter manuelt netværk i telefonen.
 2. Virker dit internet ikke i udlandet, skal du gøre følgende:
  - Sæt din telefon på flytilstand.
  - Sluk telefonen i 2 minutter.
  - Tænd den igen.
  - Deaktiver flytilstand.
 3. Hvis du ikke kan ringe eller sms fra udlandet, skal du tjekke på "Mit Greentel" under "Mine services", at der ikke er "Spærret for opkald til og fra udlandet”. Du kan fjerne spærringen og genstarte telefonen efter 5 minutter, så vil det virke.
 4. Udløber dit betalingskort mens du er på ferie, skal du huske at tilmelde dit nye betalingskort på "Mit Greentel" inden du rejser
 5. Husk et simkort til alarmen, så du kan holde øje med dit hus mens du er på ferie. Greentel tilbyder alarm-simkort fra 19 kr./md.
 6. Får du brug for hjælp, er kundeservice klar til at hjælpe dig hele sommeren! Ring på 44 10 10 10 eller send en mail til support@greentel.dk