FAQ: 5G netværk

5G hos Greentel

Vi kan hos Greentel (forhåbentlig) snart tilbyde 5G og hvis du, ligesom os, også glæder dig helt vildt, så er du havnet på den rigtige side. Her kan du nemlig få svar på både tekniske og praktiske spørgsmål angående 5G netværket. Hvis du fortsat har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf: 44 10 10 10 eller på mail: support@greentel.dk.

HVORDAN FÅR JEG 5G?
Hos Greentel anvender vi Telia- og Telenors netværk, og når de er klar med 5G i hele landet, så kan vi tilbyde 5G til vores Greentel kunder. Det kommer til at ske her i løbet af 2022. 
For at kunne tilgå 5G netværket, skal du have en mobiltelefon med 5G.

5G GØR DIN HVERDAG ENKLERE, SJOVERE OG HURTIGERE
Med 5G kan du downloade på sekunder i stedet for minutter. Du kan streame film i 4K og video-chatte i HD uden hakken og afbrydelser. Derudover kan du game med vennerne i konsol-kvalitet, selvom du sidder i bussen på vej til skole.

HVAD ER 5G?
5G er en forkortelse for 5. generation mobilnetværk. Denne nye netværksteknologi giver mulighed for større kapacitet, højere hastighed, mere sikkerhed og minimal responstid på overførsel af data (lav latency). Alt sammen egenskaber, der er nødvendige for at kunne udnytte nye digitale teknologier stort set overalt i samfundet – fra automatisering af produktionsprocesser, robotteknologi, telesundhed og førerløse biler til virtual & augmented reality, 8K TV og mange andre datatunge online-oplevelser.

5G HAR MASSER AF FORDELE
Hastighed:

Fordelen ved 5G er en væsentligt højere datahastighed, der gør både up- og download hurtigere. Det har betydning, når du streamer film eller musik, arbejder med store filer eller billeder – eller i forbindelse med gaming og spil.

Kapacitet:
Danskernes dataforbrug stiger med ca. 40% om året, og antallet af enheder, der kobles på nettet (IoT), som sender og modtager data, accelererer i disse år. Med implementeringen af 5G vil vores netværk kunne møde dette voksende kapacitetskrav – og udbygges i takt med, at behovet stiger.

Responstid:
5G har en minimal responstid, som er svartiden mellem digitale enheder, hvilket er afgørende i forhold til bl.a. avanceret robotteknologi og førerløs trafik.

Energieffektivitet:
5G-netværket vil, når det er udbygget, levere datatrafik med et energiforbrug, der er ca. fem gange lavere end 4G-netværket.

 

TEKNOLOGIEN BAG 5G
5G er et mobilnetværk, der trækker på flere forskellige teknologiske fremskridt.

Nye frekvenser:
5G vil anvende nye frekvensområder, hvilket svarer til at føje nye spor til en motorvej. Det betyder langt højere hastighed og kapacitet – og ikke mindst stabilitet.

Flere antenner:
5G vil i sin fulde udrulning være baseret på et fintmasket netværk af flere og mindre antenner end fx 4G-netværket. Ydermere kan signalet fra 5G-masterne koncentreres ved retningsbestemmelse, hvilket betyder, at man med 5G kan opnå ekstremt hurtige hastigheder og høj kapacitet.

Selvstændige netværk:
5G er ikke blot "et hurtigere 4G" – der er mange andre forskelle i måden, netværket fungerer på. Blandt andet er det muligt at etablere selvstændige, private netværk, som kan konfigureres til dit særlige behov. Det private netværk deles ikke med andre, og derved opstår der ikke flaskehalse om den grundlæggende kapacitet, hastighed mv. – ligesom selvstændige netværk betyder øget kontrol med sikkerhed og stabilitet.

 

5G ER FREMTIDEN
I takt med at 5G netværket bliver færdigbygget kommer både privat- og erhvervskunder til at nyde godt af den høje hastighed og stabile kvalitet, som netværket tillader. 5G vil gøre de mindre forsinkelser, der findes i de nuværende 4G netværk, næsten ubetydeligt små. 5G vil også gøre den gammelkendte problematik med, at man altid er afhængig af, hvor meget trafik der er på netværket mindre, da 5G er en anden teknologi end 4G.