PLASTIK I VORES NATUR

Hver dag flyder der tonsvis af plastik op fra havet på strandene. Det er ikke kun ude i verden, at plastikforurening er et stort problem - det er det også herhjemme i Danmark. Derfor har vi hos Greentel indgået et samarbejde med STRANDET og Race for Oceans Foundation, der begge har en mission for et plastik-frit hav. De arrangerer en lang række strandrensninger og engagerer en masse mennesker i opsamlingen af plastik på standene langs Vesterhavet. Men det er ikke nok blot at opsamle plastik: deres arbejde handler i høj grad om at formidle og sætte fokus på den kæmpe problematik, som plastik i havet er.

For at vi kan få vendt udviklingen, skal vi starte med vores egen forbrug og gentænke vores plastikforbrug i hverdagen. Vi skal også blive meget bedre til at genanvende vores plastikaffald i stedet for at smide det ud, hvor det bliver brændt og udleder CO2. Med andre ord skal vi have flere cirkulære processor ind, så vi genbruger i stedet for at producere nyt.

GENANVENDELSE AF STRANDET PLAST

Siden 2021 har Greentel samarbejdet med miljøvirksomheden STRANDET, der formidler om plastikproblematikken og opsamler havplast ved strandene i Thy. STRANDET finder alt lige fra gamle tandbørster til vanddunke og vatpinde, når de går langs vestkysten med skraldeposen i hånden. Én bestemt genstand, der dog især går igen, er gamle fiskekasser, der er skyllet op på strandene.

Hos STRANDET har de valgt at genbruge den plastik, fiskekasserne er produceret af til at fremstille nye produkter. Dermed får den strandede plastik ny værdi. Samtidig betyder genanvendelsen af plasten, at de nye produkter ikke kræver nye ressourcer.

FRA FISKEKASSE TIL NØGLERING
I deres værksted i Nørre Vorupør renser Jens fra STRANDET fiskekasserne, hvorefter han kværner dem om til små ensartede stykker kaldet granulat. Herefter smelter han granulatet om og støber den smeltede plast i forme. I videoen fortæller Jens om processen fra havplast til nyt produkt.

På denne måde har STRANDET bl.a. fremstillet Greentels nøglering, skildpadde og gorilla, som vi sender med simkortet ud, når man bestiller et Regnskovs-, Ocean- eller Børne-abonnement.

Ved at lave nye produkter af det opsamlet plastik gives der forhåbentlig en håndgribelig forståelse af havplast-problematikken forbrugeren – og ikke mindst en oplevelse af, hvordan gammelt plastaffald kan genanvendes.
Det handler om at give strandet plastik ny værdi.

 

GREENTELS NØGLERINGE
ER HÅNDLAVET AF

STRANDET

I NØRRE VORUPØR.

GREENTELS MOBILHOLDER

Vores Greentel-nøglering har flere funktioner en blot at holde styr på dine nøgler - den kan også bruges til at holde din mobiltelefon, når du skal se serier, film eller læse en opskrift på mobilen.

Vi sender en Greentel nøglering med til Børne-abonnementerne.

REGNSKOVS-GORILLA

Når du bestiller et Regnskovs-abonnement, sender vi en havplast-gorilla med simkortet.
Den kommer i 3 dele, som du selv skal samle og sætte nøgleringen fast i.

SKILDPADDEN

Når du bestiller et Ocean-abonnement sender vi en skildpadde med simkortet.
Den kommer i 3 dele, hvor du selv skal samle den og sætte nøgleringen fast.

SAML HAVPLAST MED DIT MOBILABONNEMENT

Vælg Greentels Ocean-abonnement og vær med til at opsamle havplast langs Vesterhavet.

I 2021 startede vi et samarbejde med ildsjælene STRANDET og Race for Oceans Foundation - der ligesom os er meget optaget af mindre plastik i verdenshavene - om at opsamle havplast på strandene langs den danske vestkyst.
Plastforurening i havene er et kæmpestort miljøproblem - også i Danmark. Hver dag skyller der store mængder plastik ind på de danske strande fra de store verdenshave. Det er problem, som vi sammen kan gøre noget ved! Som kunde hos Greentel er du nemlig med til at støtte opsamling af plastik på strandene i Danmark.

Det koster 30 kr. at få opsamlet 1 kg havplast.
Når du vælger et Greentel Ocean-abonnement giver du hver måned 15 kr. af abonnementsprisen til havplast opsamling hver måned.
Vi giver også 15 kr. og derved kan vi sammen sikre et renere hav og bedre vilkår for dyrelivet i og omkring havet. Det er Race for Oceans og STRANDET, der står for opsamling af plastik langs Vesterhavet.

Kan bruges i hele EU
FRItale
25GB dataHeraf 12 GB i EU
Fri SMS/MMS
Tilvalg
29,-
99 kr.
/md.