FRA STRANDET PLAST TIL SKILDPADDE

Hver dag flyder der tonsvis af plastik op fra havet på strandene - og det er ikke kun ude i verdenen, men også herhjemme i Danmark. Derfor har vi hos Greentel indgået et samarbejde med STRANDET og Race for Oceans, der begge har en mission for et plastik-frit-hav, om at samle alt det plastik op, der ligger på vores stande langs Vesterhavet. Men det er ikke nok blot at opsamle plastik, deres arbejde handler i stor stil om at formidle og sætte fokus på den kæmpe problematik som plastik i havet er blevet.

For at vi kan få vendt det, så skal vi starte med vores egen forbrug, og gentænke hele vores plastikforbrug i hverdagen. Vi skal også blive meget bedre til at genanvende vores plastikaffald i stedet for at smide det ud, hvor det bliver brændt og udleder CO2. Vi skal have flere cirkulære processor ind, så vi genbruger i stedet for at producere nyt.

GENANVENDELSE AF STRANDET PLAST

Vi har taget en tur til Nørre Vorupør og snakket med Jens fra STRANDET om hele plastikproblematikken og om hvordan de genanvender det plastik som de opsamler på strandene. Jens fortæller bl.a. om processen, hvor de renser og kværner gamle fiskekasser til granulat, der så smeltes om til fine skildpadder, gorillaer, nøgleringe og meget mere.
- det handler om at give strandet plastik ny værdi.

SAML HAVPLAST MED DIT MOBILABONNEMENT

Vælg Greentels Ocean-abonnement og vær med til at opsamle havplast langs Vesterhavet.

I 2021 startede vi et samarbejde, med ildsjælene STRANDET og Race for Oceans, der ligesom os brænder for mindre plastik i verdenshavene, om at samle havplast på strandene langs den danske vestkyst.
For plastforurening i havene er et kæmpestort miljøproblem, ikke kun ude i verden, men også herhjemme. Hver dag skyller der store mængder plastik ind på de danske strande fra de store verdenshave - og det er problem, som vi sammen kan gøre noget ved, for som kunde hos Greentel er du nemlig med til at støtte opsamling af plastik på strandene i Danmark.

Det koster 30 kr. at få opsamlet 1 kg havplast.
Når du vælger et Greentel Ocean-abonnement giver du hver måned 15 kr. af abonnementsprisen til havplast opsamling hver måned.
Vi giver også 15 kr. og derved kan vi sammen sikre et renere hav og bedre vilkår for dyrelivet i og omkring havet. Det er Race for Oceans og STRANDET, der står for opsamling af plastik langs Vesterhavet.

Kan bruges i hele EU
FRItale
25GB dataHeraf 12 GB i EU
Fri SMS/MMS
Tilvalg
29,-
99 kr.
/md.

.

.