Et mobilabonnement, der er grønt

Hos det danske mobilselskab Greentel står den grønne tankegang højt på dagsordenen.

Som Greentel kunde støtter man automatisk naturbevarende projekter og miljøtiltag – for en grønnere fremtid.
Greentel er udsprunget af en drøm om, at telefoni skal være grønt og bæredygtigt. Derfor samarbejder virksomheden med flere miljøorganisationer om at gøre en forskel, der kan mærkes – blandt andet ved at fjerne plastaffald fra strandene langs vestkysten og ved åer og vandløb i større danske byer samt gennem opkøb af regnskov i Ecuador. Ida Marie Tarp, en af Greentels tre ejere, fortæller:

 

"Vi kombinerer billig mobiltelefoni med grønne tiltag, som vi har en kæmpestor passion for. Og det er takket være vores kunder, at vi kan være med i så mange gode projekter."

En bid af regnskoven

Greentels ambitioner om at involvere sig i miljøprojekter førte i 2019 til et samarbejde med Randers Regnskov Naturfond. Naturfonden har etableret et naturreservat i Bigai, Ecuador, hvor arealerne er fredede og naturen og dyrelivet beskyttes af ecuadorianske skovvagter. Siden 2019 har Greentel opkøbt 65 hektar regnskov og planen for 2022 er at købe yderligere 20 hektar, der alt sammen hører under naturreservatet.

"Medarbejdere fra Randers Regnskov tager selv derned hvert år for at opkøbe områderne, og de ansætter lokale medarbejdere til at passe på det. For os var det et alletiders håndgribeligt projekt at gå ind i, hvor vi kan stole på at vores penge går til det rigtige." Forklarer Ida Marie Tarp.

"Greentel er jo et Randers-firma og vi vil gerne finde projekter, der er tæt på. Vi er en lille virksomhed, så det er vigtigt for os at have føling med de ting, vi er involveret i." siger hun. "Vores tanke med at opkøbe regnskov handler om natur- og dyrebevarelse" uddyber Ida Marie Tarp og fortsætter:

"Hver gang vi modtager billeder og videoer fra regnskoven, hvor dyrene lever helt uforstyrret i den fantastiske natur, kan vi virkelig se, at det her projekt gør en forskel. På den måde får både vi og vores kunder vores helt egen lille bid af regnskoven."

En plastikfri vestkyst

I vinteren 2021 besluttede ejerne bag Greentel sig for at engagere sig i kampen mod plastforurening. De indgik derfor samarbejder med ildsjæle, der har fokus på bekæmpelsen af plastik i verdenshavene.

Ida Marie Tarp fortæller:

"Det er ikke kun ude i verden, at der er problemer med plastik i havet, vandløb og ved kysterne. Der er også et stort problem herhjemme, både i byerne og langs Vestkysten – og det kan vi ikke lukke øjnene for."

Den ene samarbejdspartner, STRANDET, arbejder med at oplyse om plastikproblematikken, holde strandene i Thy fri for havplast, og omdanne strandet plast til nye produkter, mens Race for Oceans Foundation skaber fokus på plastikproblematikken gennem en række strandrensnings-stafetter i både ind- og udland, med fokus på synergi mellem sport og vidensdeling.

Greentel og samarbejdspartnerne arrangerer en række strandrensninger i løbet af året, som flere af medarbejderne fra Greentel selv deltager i.

Til kamp mod plastik i vandløb og havne

I foråret 2022 indgik Greentel samarbejde med miljø-NGO’en GreenKayak. GreenKayak har kajakker liggende i havne, søer og åer rundt om i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Japan med det formål at få samlet det plastikaffald op, som flyder rundt i vandet. Det er gratis at leje en kajak, man skal blot opsamle det affald, man møder på sin sejltur. Når turen er ovre, bliver affaldet vejet og registreret hos GreenKayak.
Greentel har sponseret fire grønne kajakker i henholdsvis Aalborg, Aarhus og København.


Ida Marie Tarp fortæller om samarbejdet:

"Mange danskere kommer sjældent ved vestkysten og oplever problemet med plastforurening der – men de ser til gengæld den forurening, der er i de danske åer i blandt andet Aarhus og København. Det er derfor vigtigt for os at være involveret i projekter i byerne også. Ved at samarbejde med GreenKayak kan vi være med til at sprede budskabet om, at plastikforurening i byerne er noget, vi alle sammen kan gøre noget ved – fx ved at tage en sejltur i en grøn kajak! Det giver både god motion, en hjælpende hånd til miljøet og god samvittighed."

 

Greentel har lanceret Ocean- og Regnskovsabonnementer, hvor 20 eller 30 kroner af den månedlige betaling går direkte til miljøprojekterne. Alle Greentels kunder støtter automatisk de grønne projekter via deres abonnement. Se mere om Greentel grønne mobilabonnementer.